Baby udstødt af naboer for at have et ballon-hoved

Naboer udstødte en indisk familie og deres lille søn, fordi barnets hoved havde vokset sig kæmpe stort på grund af en sjælden sygdom

Naboer kaldte lille Mirtynjays for et spøgelse på grund af hans hoved. Foto: Newslions/Exclusivepix Media
Naboer kaldte lille Mirtynjays for et spøgelse på grund af hans hoved. Foto: Newslions/Exclusivepix Media
Følg Samfund

På grund af den øget vand i hovedet, Hydrocephaluss, voksede syv måneder gamle Mirtynjays hoved sig så stort, at han ikke kunne flytte sig fra sengen, skriver Mirror.

Det gav den lille indiske dreng et meget usædvanligt udseende, som fik naboerne i området til at udstøde ham og hans familie, hvor de begyndte at kalde drengen for grimme navne som spøgelses-babyen og barnet med kæmpe-hovedet.

Kamalesh Das, drengens far, håber, at hans søn i fremtiden vil blive behandlet som enhver anden lille dreng.

- Så snart hans hoved får en normal størrelse, vil de stoppe med at kalde ham de navne, siger Kamalesh, drengens far.

Og det er forhåbentligt snart, eftersom Mirtynjays netop har gennemgået en operation på AIIMS-hospitalet i Bhuswaneshwa i Indien. 

For ikke mange uger siden kunne den lille dreng ikke flytte sig fra sengen. Men efter at han blev indlagt den 20. november, fjernede lægerne 3,7 liter væske fra drengens kranie og reducerede størrelsen på hovedet betydeligt.

- Ind til videre er størrelsen på hovedet reduceret fra 96 cm til 70 cm. De kognitive funktioner er forbedret, barnet er stabil, og han har taget godt imod behandlingen, siger Dr. Dilip Parida fra hospitalet i Bhuwaneshwar. 

Nu er udfordringen for hospitalets kirurger at få justeret kranieknoglerne, hvor de på et senere tidspunkt vil lave et indgreb i barnets hoved.

Mirtynjays havde 5,5 liter væske i hovedet, da han blev indlagt. Der kunne han ikke flyttes fra sengen. Nu kan hans forældre, Kamalesh Das og Kavita, bære ham. Foto: Newslions/Exclusivepix Media
Mirtynjays havde 5,5 liter væske i hovedet, da han blev indlagt. Der kunne han ikke flyttes fra sengen. Nu kan hans forældre, Kamalesh Das og Kavita, bære ham. Foto: Newslions/Exclusivepix Media
 

I mellemtiden forsøger Dr. Dilip Parida at finde lignende eksempler rundt om i verden. Ind til videre afslører en gammel journal historien om den indiske pige Roona Begum, som havde et hoved med en omkreds på 94 cm.

Operationen, som normalt koster over 50.000 kroner, blev betalt af AIIMS (All India Institute of Medical Sciences), som hjælper med behandling til og forsker i sygdomme.

***

Hydrocefalus er en medfødt lidelse, som også kendes som at have vand i hovedet, og er karakteriseret ved et overskud af hjerne- og rygmarvæske.

Det er en medfødt lidelse, men man ved ikke hvorfor.

Dette overskud udvider hjernens hulrum og forøger trykket i hjernen og kraniet, som kan medføre en skadelig effekt på hjernevævet.

Tegnene på syndromet hos barnet ses ved, at hovedomfanget vokset hurtigt, og hovedet får en usædvanlig størelse.

 

 

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.