Babysæl på dybt vand: Her hapses den af hvidhaj

Babysælens dumdristighed blev til storslået naturoplevelse for hajturister. Se video fra hændelsen herunder

Se babysælens skæbnesvangre øjeblik her. (Video: Barcroft)

Turister på hajsafari i sydafrikanske Mossell Bay fik et voldsomt og sjældent syn at se, da de tilabge i februar var på en bådtur med fotograf og dykkerinstruktør Rainer Schimpf.

Tyskfødte Schimpf tog dem nemlig med til den lille ø Seal Island, som har fået sit navn, fordi den er hjemsted for i omegnen af 64.000 sæler.

Den store sælbestand gør øen til lidt af et tag-selv-bord for hvidhajer, hvilket især gælder tidligt på året, hvor der er en overflod af sælunger, som skal lære at svømme.

Det var netop en af sælungernes uforsigtighed, som blev til en storslået oplevelse for alle om bord på båden.

- Vi kunne se en af sælerne svømme væk fra øen og tættere på båden. Mens den svømmede gik, det op for os, at det ikke var en god ide for sælen, for jo længere væk den svømmer, jo større chance er der for at blive angrebet af et rovdyr, siger Rainer Schimpf.

- Men sælen vendte faktisk om, den kiggede tilbage mod øen som om den indså, at det her ikke var en god ide.

- I næste øjeblik angreb en haj sælen og gjorde det af med den, fortæller Rainer Schimpf om sælens skæbnesvangre øjeblik, som du kan se i videoen over artiklen.

Ifølge 48-årige Schimpf er det ekstremt sjældent at mennesker ser den type angreb fra hajer, da angrebet ikke blev fremprovokeret på nogen måde.

- Der var intet lokkemad i vandet, så hajen blev ikke provokeret til at være aggressiv eller ændre sin adfærd overhovedet, det var en fuldstændig naturlig adfærd, og vi var virkelig privilegerede at se det.

- For mig personligt var det utroligt at se, utroligt at vise vores gæster hvad naturen handler om, og hvordan hvidhajer fungerer, lyder det fra fotografen.

Turister på den amerikanske fængselsø Alcatraz fik en lignende oplevelse i oktober 2015. Især en lille dreng var vild med at opleve naturens orden helt tæt på.

Samfund Haj amok i ædegilde - og lille dreng elsker det

I modsætning til sin artsfælle, slap denne sæl med livet i behold.

Samfund Sej sæl giver haj én på kassen

Ifølge flere eksperter er en syv meter lang hvidhaj med kælenavnet 'Deep Blue' den største haj i verden. Mød den i videoen her. (Barcroft)

Video Nyheder Eksperter: Dette er muligvis verdens største hvidhaj

9 kommentarer
Vis kommentarer