Badegæster i haj-panik: Her er den sørgelige forklaring på besøget

Myndigheder har fundet og aflivet hajen, som forleden skabte stor panik for badende gæster på Mallorca

En haj kom ualmindeligt tæt på badende turister. Heriblandt en gruppe svenskere, som fortæller, at det hele mindede om en scene fra Dødens Gab. Foto: Privat

En blåhaj skabte lørdag stor panik for turister og badegæster på en strand på Mallorca. Nu har myndighederne fundet frem til hajen og samtidig fundet en forklaring på, hvorfor den ellers normalt sky haj pludselig svømmede så tæt på mennesker.

Ifølge den lokale avis Diario de Mallorca er hajen blevet aflivet, efter den har fået alvorlige hovedskader efter et formodet harpunskud. Det skriver The Guardian.

Dette kan være forklaringen på, hvorfor hajen var desorienteret og nærmede sig stranden.

Blåhajen jagtes blandt andet for dens finner til finne-suppe.

Haj kom bragende
Den svenske avis Expressen har talt med flere svenskere, som var midt i dramaet, da blåhajen pludselig nærmede sig kysten. Her kom den helt tæt på flere badegæster, som var ude at svømme på stranden ved Illetes ikke så langt fra hovedbyen Palma.

– Der kom pludselig en stor haj bragende ind blandt folk, som var ude at bade. Hold da op, hvor folk fik travlt med at komme op af vandet, siger 30-årige Malin Hall fra Göteborg til Expressen.

Livreddere måtte hejse det røde flag og øjeblikkeligt beordre alle op af vandet. Efterfølgende startede en eftersøgning for at finde hajen. Den sluttede altså søndag med fundet af den skadede haj.

78 kommentarer
Vis kommentarer