Bagerkæde smidt ud af stormagasin: Nu rykker konkurrenten ind

Det går ikke så frygtelig godt for bagerkæden Emmerys for tiden, og nu er en af kædens forretninger blevet smidt ud af Magasin i Aarhus til fordel for konkurrenten

Emmerys er blevet smidt ud på røven af Magasin i Aarhus. Stormagasinet har i stedet valgt at satse på konkurrenten fra Lagkagehuset. Foto: Martin Lehmann
Emmerys er blevet smidt ud på røven af Magasin i Aarhus. Stormagasinet har i stedet valgt at satse på konkurrenten fra Lagkagehuset. Foto: Martin Lehmann

Indtil for ganske kort tid siden kunne beboere i Aarhus svinge forbi Emmerys i Magasin, når brød- og kagetrangen meldte sig, men det er slut nu.

I hvert tilfælde for Emmerys.

Stormagasinet har nemlig valgt at smide kæden ud til fordel for konkurrenten fra Lagkagehuset. Og det med stor utilfredshed hos Kim Triers Meyer, som er administrerende direktør i Emmerys. Det forklarer han til Børsen:

- Det var Magasins beslutning. De opsagde vores kontrakt, da de havde lavet en strategisk beslutning om at få Lagkagehuset ind i stedet for.

Lukningen af forretningen i Aarhus midtby passer absolut ikke godt ind i planerne hos bagerkæden, der i forvejen er hårdt presset.

- Magasin sagde til mig, at de ville have samme spiller alle steder. Det var træls at flytte fra Magasin i Aarhus, for det var en rigtig god forretning for os og et historisk sted for Emmerys at være, siger Kim Trier Meyer.

Popularitet tæller
Hos Magasin forklarer man, at afskeden med Emmerys skete helt udramatisk, og at det fra stormagasinets side simpelthen handler om, at en aftale med Lagkagehuset giver bedre mening.

- Det er et tilvalg af Lagkagehuset. Vi kigger hele tiden på, hvem vi kan lave de bedste aftaler med. Og på mange måder giver det mening med Lagkagehuset. De er mega populære, det må man bare sige, forklarer marketingchef i Magasin, Birgit Winkel, til Børsen.

Lagkagehuset en stor trussel
Tidligere på ugen kunne Børsen berette om de udfordringer Emmerys i øjeblikket imødegår, og netop Lagkagehusets succes er blandt grundene til, at bagerkæden er så udfordret, berettede Kim Trier Meyer til avisen:

- Lagkagehuset er en af hovedårsagerne til, at Emmerys befinder sig i et hajfyldt farvand i dag. Konkurrencesituationen er blevet skærpet helt vildt de sidste fem år.

Han - og ledelsen - forbliver dog optimistiske omkring fremtiden, hvor man blandt andet ønsker at åbne forretninger i udlandet.

- Emmerys har så mange muligheder, og der er ingen af os i ledelsen eller blandt ejerne, der er i tvivl om, at det her bliver pisse godt. Vi skal bare lige tænke os om og gøre det ordentligt, lyder det fra Kim Trier Meyer.