Balkanlande blokerer vejen for migranter og flygtninge

Ingen migranter fik lov til at komme ind i Makedonien fra Grækenland tirsdag, oplyser myndighederne onsdag

Makedonien har lukket sin grænse "fuldstændig" for migranter og flygtninge. Det oplyser en unavngiven politikilde onsdag til Reuters.

Makedoniens beslutning kommer, efter at Slovenien og Serbien ved midnat mellem tirsdag og onsdag lukkede deres grænser for flygtninge og migranter, der ønsker at rejse længere op gennem Europa.

I EU-landet Slovenien oplyser myndighederne, at de to eneste undtagelser gælder folk, der ønsker at søge asyl i landet samt migranter, der har "et humanitært formål i overensstemmelse med reglerne i Schengen-zonen".

Det betyder ifølge den slovenske premierminister, Miro Cefar, at den såkaldte vestlige balkanrute gennem Europa "ikke længere eksisterer for illegale migranter".

Ifølge det makedonske indenrigsministerium fik ingen migranter lov til at komme ind i Makedonien fra Grækenland tirsdag.

Den seneste tid har de makedonske myndigheder lagt yderligere begrænsninger på, hvor mange og hvilke flygtninge og migranter, der får lov til at passere landets grænse.

Kun visse flygtninge fra Syrien og Irak har i løbet af de seneste måneder fået lov til at komme ind i landet, mens afghanske flygtninge har været udelukket.

Siden begyndelsen af året er over en million mennesker ankommet fra Tyrkiet til Grækenland, hvorefter de fleste har bevæget sig videre op langs balkanruten.

I midten af februar strammede flere lande deres grænsekontrol, efter at Østrig satte et loft på 80 daglige asylansøgninger. Herefter har den stramme grænsekontrol bredt sig ned gennem Europa helt frem til den græske grænse.

Mindst 34.000 flygtninge og migranter er i øjeblikket strandet i Grækenland, fordi vejen videre mod nord er spærret.

Den græske regering venter, at antallet i løbet af en måned vil svulme op til 70.000.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere