Bang & Olufsen får ny topchef

Tue Mantoni fratræder som topchef i virksomheden, og Henrik Clausen tager over

Henrik Clausen kommer fra en stilling som CEO i Telenor (PR-Foto: Telenor)
Henrik Clausen kommer fra en stilling som CEO i Telenor (PR-Foto: Telenor)

Tue Mantoni fratræder som topchef i Bang & Olufsen per 1. juli.

Det skriver B&O i en fondsbørsmeddelse.

Tue Mantoni har ifølge en fondsbørsmeddelelse i nogen tid været i dialog med bestyrelsen om sit fremtidige engagement som CEO, når en række væsentlige projekter var gennemført.

Teknologi B&O kunne være et dansk Apple - men tiden løb fra dem

Den aftrædende chef fortæller i fondsbørsmeddelelsen, at han ikke har planer om at fortsætte sit liv som topchef med det samme.

- Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseserhverv i Danmark og i udlandet.

Tue Mantoni er færdig som CEO i B&O (Foto: PR-foto: Bang & Olufsen)
Tue Mantoni er færdig som CEO i B&O (Foto: PR-foto: Bang & Olufsen)

Her er den nye chef
Allerede nu er den nye topchef blevet udnævnt. Henrik Clausen overtager posten, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Henrik Clausen kommer fra Telenor-koncernen, hvor han var CEO for den danske virksomhed fra 2005-2010 og CEO for det børsnoterede Malaysian Digi fra 2010-2014. Siden 2014 har han været executive vice president for strategi og digital i Telenor globalt og rådgiver for koncernens CEO.

- Vi ser frem til at byde Henrik Clausen velkommen. Jeg er sikker på, at han har den internationale ledererfaring, som kræves for at tage Bang & Olufsen skridtet videre. Jeg takker Tue Mantoni for hans bidrag til Bang & Olufsen udtaler bestyrelsesformand i B&O, Ole Andersen, i meddelelsen.

En af de nøgleprojekter som Tue Mantoni i den seneste tid har gennemført i B&O, er det nye samarbejde omkring tv-produktionen, som er blevet indledt med sydkoreanske LG.


Se en analyse af direktørskiftet her. (Video: Ekstra Bladet TV)

 

1 af 2 Tue Mantoni er færdig som CEO i B&O (Foto: PR-foto: Bang & Olufsen)
2 af 2 Henrik Clausen kommer fra en stilling som CEO i Telenor (PR-Foto: Telenor)
24 kommentarer
Vis kommentarer