Banker verdensrekorden: Marinesoldat laver vanvittig 'planke'

Den 62-årige tidligere marinesoldat George Hood har slået verdensrekorden for at ligge i planke-position

Det så hårdt ud, da George Hood slog verdensrekorden.

Lidt længere end en gennemsnitlig arbejdsdag. Så længe lå den tidligere marinesoldat George Hood i planke, da han slog verdensrekorden.

Otte timer, 15 minutter og 15 sekunder blev det til, hvilket er en smule længere end den tidligere rekord på otte timer, et minut og et sekund, som blev sat af kinesiske Mao Weidong i 2016.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt CNN.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Guiness World Records var til stede for at overvære rekordforsøget. Foto: Josef Holic
Guiness World Records var til stede for at overvære rekordforsøget. Foto: Josef Holic

Anden verdensrekord
Det vanvittige rekordforsøg blev dokumenteret af Guiness World Records, som nu har optaget George Hood i rekordbogen. Det har dog ikke været svært at finde hans oplysninger, for han har allerede været med en gang før.

Tilbage i 2011 slog han nemlig også rekorden for verdens længste tid i planke-position. Dengang lød tiden på beskedne en time og 20 minutter.

I 2016 blev han udfordret og slået af kinesiske Mao Weidong, men nu har han altså genvundet sin titel og dermed også sin plads i rekordbogen.

Vild træning
George Hood kommer fra Naperville i staten Illinois i USA. Han er tidligere marinesoldat og specialagent i det amerikanske Drug Enforcement Administration, som bekæmper handel og salg af ulovlige stoffer i USA.

Op til rekordforsøget har han gennemgået et vanvittigt træningsforløb, hvor han hver eneste dag i 18 måneder har trænet i gennemsnitligt syv timer.

Træningen bestod blandt andet af fire-fem timers planke om dagen, hvorefter han lavede 700 armbøjninger, 2000 mavebøjninger i sæt af 100 og 500 squats.

Ifølge Guiness World Records har George Hood ligget i planke i sammenlagt omkring 2100 timer for at træne op til rekordforsøget.