Bankernes vagthund står klar med milliardstor regning

De største banker herhjemme forbereder sig på strammere kapitalkrav fra Finanstilsynet, skriver avis

Der bliver sat til side og skubbet penge ind under sengen i landets største banker, som i øjeblikket går og forbereder sig på nye og skrappere kapitalkrav fra Finanstilsynet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen har blandt andre Nordens største bankkoncern, Nordea, forberedt sig ved at sætte 34,3 milliarder kroner til side.

- Det har vi gjort, fordi vi ved, at der bliver stillet nye krav, udtaler Christian Clausen, koncernchef i Nordea, til avisen.

- Det gør der til alle nordiske banker, for alle nordiske lande har haft lempelige krav i forhold til det europæiske gennemsnit, tilføjer koncernchefen.

Finanstilsynet, der fører tilsyn med den finansielle sektor, har bekræftet, at der kommer nye regninger til de store banker i Danmark. De bruger samtidig avancerede modeller til at beregne deres risikovægte.

Det drejer sig om Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit.

Men på trods af at milliardhensættelserne vil trække bankernes overskud ned ad, kommer det formentlig ikke til at ramme aktionærerne alt for hårdt.

Det vurderer aktieanalytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets.

- Det vil formentlig påvirke de danske banker, men jeg forventer, at det ikke bliver i en grad, som eksempelvis vil influere på udbyttebetalingerne, siger aktieanalytikeren til avisen.

6 kommentarer
Vis kommentarer