Annonce:
Annonce:

Bankportal: Gebyr-bonus til bankkunder er starten til priskrig

Torsdag offentliggjorde Arbejdernes Landsbank, at man vil kompensere sine kunder for de nye stigninger i bidragssatserne. Det kan være starten til en bank-krig, vurderer ekspert

Annonce:
Følg Samfund

I sidste uge meddelte Nykredit og Totalkredit deres kunder, at de 1. juli 2016 kan se frem til en markant stigning i bidragssatserne på deres boliglån.

Stigningerne i bidragssatsen betyder, at en stor gruppe danske boligejere hvert år kan se frem til en ekstra regning på flere tusinde kroner for boliglånet.

Skifter banker
Den store ekstraregning har fået bankkunderne til at søge alternative græsgange og kigge sig om efter andre steder at have deres bankforretninger, forklarer partner hos bankportalen Mybanker.dk, John Norden, til Ekstra Bladet.

- I løbet af den seneste uge, er trafikken på vores portal steget til det dobbelte i forhold til normalen, samtidig med, at vi har set en stigning på 150 procent i antallet af kunder, der søger nye banktilbud gennem os, siger John Norden.

Det er da heller ikke ubetydeligt, hvor man har sin bankforretning, selvom boliglånet er optaget igennem eksempelvis Totalkredit.

Annonce:

Torsdag offentliggjorde Arbejdernes Landsbank, der er en af de 60 banker, som samarbejder om Totalkredit, at man vil kompensere en del af sine kunder for de nye bidragssatser.

Boligkunder betaler for ubrugte bankydelser

Bankkrig under opsejling
I realiteten betyder det ifølge Arbejdernes Landsbank, at dens kunder i gennemsnit vil modtage en årlig bonus på 1000 kroner pr lånt million for at modvirke stigningen i biddragssatsen.

- Arbejdernes Landsbanks tiltag har sat  gang i en bankkrig, hvor man har taget kundernes parti. De har taget konsekvensen af den negative folkestemning, der er skabt mod de nye gebyrer, siger John Norden.

Han vurderer det kun er et spørgsmål om tid, før andre pengeinstitutter vil følge Arbejdernes Landsbanks eksempel.

Gratis omgang
John Norden understreger, at:

- Det er rimeligt omkostningsfrit for bankerne at lave de her tilbud, fordi stigningen i bidragssatserne er kommet som en ekstra gevinst, bankerne ikke havde regnet med.

Annonce:

- Desuden kan der være god mening i at give kompensationer som Arbejdernes Landsbank har valgt, fordi det kan rette op på bankernes blakkede ry, siger John Norden.

Stemning på frysepunktet
Folkestemningen mod Totalkredit og Nykredit, der i første omgang har hævet bidragssatserne, er da også på frysepunktet.

På Facebook-gruppen 'Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredig' har man på ganske få dage samlet knap 20.000 vrede bankkunder for at danne fællesfront mod prisstigningerne.

Totalkredit-direktør slipper selv for gebyrsmæk

Stigning i bidragssatser eksploderet

På hjemmesiden Trustpilot, hvor kunderne har mulighed for at give deres tilfredshed med virksomhederne til kende, er Totalkredit raslet ned på en rating på 0,1 ud ag 10, mens Nykredit ligger på en rating på 0,5, hvilket er noget nær bundscore.

Amin Jensen raser over bidragssatser: Jeg vil ikke finde mig i det

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: