Barbering af boligydelse kan koste 17,5 mio. kr. i klagesager

Blå bloks planer om at skære i boligydelsen for ældre kan resultere i en klagestorm, vurderer Ankestyrelsen. De årlige sagsomkostninger kan løbe op i 3,5 millioner kroner

Modelfoto: Colourbox
Modelfoto: Colourbox

500 årlige klager frem til 2020 fra frustrerede ældre.

Det er, hvad Ankestyrelsen forventer, hvis forslaget om forringet boligydelse til ældre bliver vedtaget som en del af Finansloven.

Og de mange sager kan koste staten 3,5 millioner kroner årligt i sagsomkostninger. Det vurderer Ankestyrelsen i et høringssvar sendt til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering den 25. november i forbindelse med behandlingen af lovforslaget om den såkaldte boligydelsespakke.

LÆS OGSÅ: Ældresagen: Hver fjerde pensionist rammes af besparelser på boligydelser

I alt kan det løbe op i 17,5 millioner kroner i klagesagsomkostninger frem til 2020. Det bekræfter Ankestyrelsen over for Avisen.dk.

Det store beløb sender et klart signal, mener Socialdemokraternes ordfører på sagen, Peter Hummelgaard Thomsen.

- Det bekræfter jo bare billedet af, at det her kommer til at ramme rigtig mange mennesker ret dybt, siger han.

LÆS OGSÅ: Boligydelse til ældre: Forstå sagen på fem minutter

Peter Hummelgaard Thomsen tilføjer, at han ikke er overrasket, hvis det reelle tal bliver langt højere.

- Mange er afhængige af deres boligydelse, så de har ikke anden mulighed end at klage, siger han.

Skal pengene bruges på skattelettelser?
Ankestyrelsens millionregning dukker op, på dagen hvor finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal forklare sig i boligydelse-sagen over for Folketingets Finansudvalg, der har indkaldt ministeren i åbent samråd.

LÆS OGSÅ: Løkke barberer boligydelsen: Så hårdt rammes pensionister

Her skal Claus Hjort Frederiksen redegøre for, hvordan man har tænkt sig at spendere de 480 millioner kroner, der ifølge boligydelsespakken bliver sparet frem til 2020.

Og Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, der har indkaldt til samrådet, vil afkræve svar på, om besparelserne skal gå til skattelettelser.

- Som det desværre ser ud nu, kan regeringen vælge at bruge pengene på skattelettelser, også uden opbakning fra Dansk Folkeparti. Det ønsker vi afklaring på, fortæller Benny Engelbrecht.

DF i stormvejr
Han tilføjer, at netop Dansk Folkeparti må have en interesse i at vide, hvorvidt yderligere besparelser på ældreområdet risikerer at gå til skattelettelser.

LÆS OGSÅ: Df-vælgere raser over Thulesen: 'I burde skamme jer'

Dansk Folkeparti har på det seneste været i stormvejr, efter det kom frem, at forslaget, som partiet har støttet op om, kommer til at ramme flere tusinde pensionister med lav indkomst.

Især Ældre Sagen har været ude med riven over for partiet, der i forvejen er blevet beskyldt for at svigte de ældre ved at bakke op om regeringens omprioriteringsbidrag, der betyder minusvækst i kommunerne.

Finansloven for 2016 skal tredjebehandles og vedtages 21. december.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Folkeparti.

LÆS OGSÅ: Udviklingshæmmede Marlene kan miste sin boligydelse: 'Hendes tilværelse er truet'

33 kommentarer
Vis kommentarer