Bare rolig, Putin klarer den: Nu viser han sig på stats-TV

Den russiske præsident har indtil i dag ikke vist sig offentligt i otte dage. Det her pustet til spekulationer om sygdom og intern magtkamp i Kreml, men nu er Putin tilbage i storform

Putin mødtes angiveligt tidligere i dag med præsidenten for den russiske højesteret. Se video fra seancen her. (Foto: AP)

Efter alt at dømme kan fans af den karismatiske russiske præsident ånde lettet op.

For første gang i otte dage har Præsident Putin nemlig vist sig på russisk stats-tv.

Det skete i forbindelse med møde med den øverste leder af den russiske højesteret, hvor de to mænd diskuterede fremtidige reformer af det juridiske system i Rusland.

Mødet fandt angiveligt sted i Putins Novo-Ogaryovo residens, der ligger lige udenfor Moskva.

Det skriver Moscow Times.

Spekulationer: Putin alvorligt syg?
De seneste dage, har der ellers været heftigt gang i spekulationerne om, hvorfor den russiske leder ikke har vist sig offentligt.

Blandt andet har præsidenten aflyst et officielt besøg til den kasakhstanske hovedstad, mens et møde med en delegation fra Georgien også er blevet aflyst.

I følge en kasakhstansk diplomat skulle baggrunden for afbuddet for besøget i Kasahkstan være sygdom. Oplysninger der er blevet pure benægtet af ledelsen i Kreml.

Se også: Nemtsov-drabet: Tjetjensk røver-konge udstiller Putins svaghed

Foruden sygdom har rygter om intern splittelse i ledelsen i Kreml også været nævnt som mulig grund til Putins mystiske fravær i pressen og ved officielle statsbesøg.

Putins nyhedsshow
De mange dage uden optræden fra Putin i de statskontrollerede medier er da også usædvanlig. Det fortalte ph.d i russisk Jon Kyst torsdag til Ekstra Bladet.

Normalt er Putin fast inventar i de daglige nyhedsudsendelser i de statskontrollerede medier, og derfor har det været forbundet med mange betænkeligheder, hvorfor den russiske leder har været fraværende.

Se også: Hovedmistænkt for Nemtsov-drab trækker tilståelse tilbage

Det er dog ikke blevet endeligt bekræftet, at de offentliggjorte TV-billeder er fra i dag.

47 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere