Barnløse svenske søstre giver 50 millioner til forskere

Afdøde Anna-Gerd og Inga-Maja Larsson fra Likenäs levede sparsommeligt. Det gavner nu medicinsk forskning

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Forskere ved det svenske Karolinska Institutet i Stockholm kan glæde sig over, at der også i de kommende år vil være penge til at bedrive medicinsk forskning for.

Således har Det Svenske selskab for Medicinsk Forskning, SSMF, der hører under instituttet, modtaget 50 millioner svenske kroner i en donation. Det svarer til knap 40 millioner danske kroner.

Giverne er to svenske søstre fra den lille flække Likenäs nær grænsen til Norge. Anna-Gerd og Inga-Maja Larsson hed søstrene, der døde i henholdsvis 2008 og 2014. De blev henholdsvis 85 og 95 år.

Nu, hvor boet er gjort op, viser det sig, at en sparsommelig livsstil og en gammel arv fra faderen løber op i millioner af kroner, som de barnløse søstre har testamenteret til forskning, skriver Nya Wermlands-Tidningen ifølge TT.

Faderen, der blandt andet var hosekræmmer og drev en landhandel i det lille lokalsamfund, solgte i 1957 forretningen og investerede pengene i aktier i en række store svenske firmaer.

De papirer er siden blevet mangedoblet i værdi. Derudover var skovparceller og flere landbrugsejendomme også i søstrene Larssons ejerskab.

Ifølge SSMF skal de mange millioner kroner bruges til at styrke den medicinske forskning, som det har været selskabets formål igennem snart 100 år.

SSMF deler i år omkring 95 millioner svenske kroner ud til forskning.

Foruden forskningen bliver også det lokale menighedsråd samt Likenäs Hjemstavnsforening tiltænkt penge i testamentet.

1 kommentar
Vis kommentarer