Batteri brød i brand i lommen på Frode: Det var som nytårsfyrværkeri

Det kunne være endt fatalt, da der gik ild i det batteri, Frode Økland havde i lommen

47-årige Frode Økland kom slet til skade, da der gik ild i et batteri i hans lomme. Foto: Privat
47-årige Frode Økland kom slet til skade, da der gik ild i et batteri i hans lomme. Foto: Privat

Det var en ganske almindelig morgen for norske Frode Økland, da han mødte på arbejde på Heggedal Skole i Asker i Norge for to uger siden.

Men den almindelige morgen blev hurtig forvandlet til et mareridt, som Frode Økland aldrig glemmer.

- Et kvarter efter jeg var mødt på arbejde, stod der pludselig flammer ud af låret på mig. Det væltede ud med gnister og ild. Det var som nytårsfyrværkeri, siger Frode Økland til Ekstra Bladet, da vi ringer til ham i sygesengen på Bærum Sygehus.

Frode var sammen med sine kolleger fra Tronrud Bygg i gang med at renovere Heggedal Skole, og det var et lithium-batteri, som han bruger til sit værktøj, der pludselig brød i brand i hans lomme.

Kæmpe forbrænding
- Jeg prøvede at flå batteriet op af lommen, men jeg kunne ikke få hånden derned, så jeg måtte tage det ud gennem det brændte hul i bukserne. Batteriet brændte stadig, så jeg har også fået forbrændinger på min ene hånd, siger Frode Økland.

Frode kastede batteriet fra sig, og mens det udbrændte på gulvet, begyndte hans kolleger straks at køle forbrændingen med vand.

Ambulancen ankom efter et kvarter, og fordi Frodes kolleger havde handlet hurtigt og straks nedkølet brandsåret, slap Frode forholdsvist billigt.

- Min kollega var hurtig til at hente vand, og fordi han blev ved med at køle, slap jeg med 2. grads forbrændinger på låret, siger Frode Økland.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Værst efter en uge
Smerterne fra branden var de værste Frode nogensinde havde oplevet, men en uge efter, mens han stadig lå i hospitalssengen, blev de overgået af smerterne fra huden, der begyndte at hele.

- Den værste smerte kom først efter en uge. Der kunne jeg slet ikke stå på benene. Huden begyndte at hele og strække sig, og det gjorde så ondt, at jeg måtte have mere smertestillende, siger Frode Økland.

Vil advare andre
I dag er det cirka to uger siden, at Frodes bukser gik i brand, og smerterne er begyndt at fortage sig.

Han får skiftet bandage hver dag, så der ikke går betændelse i såret, og lægernes foreløbige dom er, at han slipper med kosmetiske skader.

- Det gør ikke så meget. Jeg er en gift mand, så hvis jeg får ar på låret, så lever jeg med det, siger Frode Økland.

Frode tror, at batteriet gik i brand, fordi det stødte mod hans nøglebundt, som også lå i lommen, og nu vil han til at advare sine kolleger.

- Jeg vil fraråde alle at gå rundt med batterier i lommen

48 kommentarer
Vis kommentarer