Beboer efter Hizb ut-Tahrir-kup: Krig mellem os og dem

Den 59-årige Turun Have fra Islandshøjparken kan godt mærke, at stemningen er blevet anderledes, siden Hizb ut-Tahrir-prædikanten Omar Saad overtog bestyrelsen i boligforeningen.

Se med og se, hvorfor Turun Have er utryg

Stemningen har den seneste halvanden måned ændret sig i Islandshøjparken i Nivå, hvor den 59-årige Torun Have har boet de sidste tre år.

Årsagen er ifølge hende den nye bestyrelse, der bliver ledet af Hizb ut-Tahrir-profilen, Omar Saad.

Omar Saad er en omstridt herre (Foto: Privat) Samfund Islamist anklages: Kuppede sig til magten i boligforening

- Jeg er utryg. Det hele har ændret sig, og det er blevet en krig mellem os og dem. Noget som jeg aldrig har oplevet før, selvom der har været muslimer i bestyrelsen tidligere, siger den 59-årige kvinde til Ekstra Bladet.

Se klippet i playeren øverst

Udmeldingen kommer, efter Ekstra Bladet i dagens avis har skrevet, hvordan beskyldningerne flyver igennem luften, om at Omar Saad skulle have kuppet sig til magten i boligbestyrelsen.

Kuppet tog ifølge flere af Ekstra Bladets kilder form, da en række beboere, som normalt aldrig deltager i nærdemokratiet, mødte op til generalforsamlingen og støttede Omar Saad.

- Det er fair nok at bruge sin demokratiske ret, men når det sker på den måde, at de ovenikøbet kommer for sent, så virker det som om, at de ikke har helt rent mel i posen, og det er ikke rart, lyder det fra Turun Have. 

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Omar Saad, om hvad han vil gøre for at beboerne igen føler sig trygge, men han ønsker ikke at udtale sig.

Islandshøjparken fremstår i pæn stand, efter en stor facaderenovering i 2013. (Foto: Mikkel Tariq Khan) Politik Mød islamisten der styrer hel boligblok

168 kommentarer
Vis kommentarer