Beboere: Helikopterangreb koster 25 livet i Yemen

Saudisk kilde afviser, at koalition er bag luftangreb, der har dræbt mindst 25 mennesker i en landsby i Yemen

Helikoptere tilhørende en koalition ledet af Saudi-Arabien har søndag dræbt 25 i Yemen, siger lokale indbyggere og sundhedsfagligt personale. Men oplysningen afvises af en saudiarabisk kilde.

Luftangrebet fandt ifølge beboere og hospitalskilder sted i en landsby i det nordvestlige Yemen ved navn Bani Zela, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Her siger indbyggere, at de dræbte var civile, og at mange af dem er kvinder og børn.

- Folk flygtede fra deres hjem, da helikopterne nærmede sig. De (helikopterne, red.) begik en massakre uden nogen grund, siger en af landsbyens indbyggere, som kun kalder sig Khaled, til Reuters.

En saudiarabisk embedsmand benægter imidlertid over for Reuters, at koalitionen har stået bag noget angreb, som angiveligt har kostet 25 civile livet.

- Det er totalt falske nyheder. Vi afviser det, siger embedsmanden.

Der er da også forskellige meldinger om, hvorvidt de dræbte var civile eller houthi-oprørere.

En anden indbygger i landsbyen siger til nyhedsbureauet AFP, at fem civile er dræbt, men at størstedelen af ofrene er houthi-oprørere. De befandt sig i en bygning, der bruges af bevægelsens medlemmer.

Saudiarabiske kampfly har ført an i en bombekampagne, der blev sat i gang i marts for at fortrænge iransk-støttede houthi-oprørere og genindsætte Yemens afsatte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Mindst 4300 mennesker har mistet livet, og krigen har medført en omfattende humanitær krise.

Luftbombardementerne har resulteret i flere massedrab på civile, blandt andet 36 mennesker på et vandtapperi i august. I april døde 25 civile, da koalitionen bombede et mejeri.