Bederum og tyrkisk tv: DF-profil har intet mod muslimsk ældrecenter

- Så længe det er finansieret med private midler, har jeg intet problem, siger DF-profilen Søren Espersen, som kommentar til, at byrådspolitiker vil åbne ældrecenter, der bygger på muslimske værdier

Søren Espersen har intet imod planlagt muslimsk ældrecenter. (Foto: Polfoto)
Søren Espersen har intet imod planlagt muslimsk ældrecenter. (Foto: Polfoto)
Følg Samfund

I 2016 åbner landets første ældrecenter, der henvender sig til muslimer.

Byrådspolitiker fra De Radikale i Holbæk, Emrah Tuncer, har opkøbt et tidligere plejehjem og vil indrette friplejeboliger.

Centret skal bygge på muslimske værdier, og der vil være bederum og tyrkisk flimmer i fjerneren. Initiativet er startet, da mange personer med anden etnisk herkomst end dansk, ikke vil føle sig hjemme på et traditionelt plejehjem.

- Jeg synes, det er synd for nogle af de ældre. Det er ikke nok at få dækket de fysiske behov. Målet er at skabe et fællesskab for de ældre, siger Emrah Tuncer til sn.dk om projektet.

Nu åbner landets første ældrecenter for muslimer

Selv om det nye center bygger på muslimske værdier, får det ikke DF til så meget som at løfte et øjenbryn. Der er nemlig et helt afgørende punkt, der gør sådanne initiativer helt fine.

- Det helt afgørende er, at det er privat. Hvis folk har lyst til at lave private plejehjem eller skoler, er det deres eget valg. Det offentlige skal bare ikke tage sig af det, siger DF's folketingsmedlem Søren Espersen til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Hvis de gerne vil betale for det, og bor der, så er det da glimrende, lyder udmeldingen fra DF'eren

Søren Espersen har adskillige eksempler på, at religiøse mindretal driver plejehjem for private midler i Danmark med succes. 

- Jøderne har jo også et plejehjem inde i Krystalgade, og det har fungeret i over 50 år. Private plejehjem er noget, der er helt normalt i Danmark, siger Søren Espersen.

Alle kan søge
Emrah Tuncer vil indrette det nye ældrecenter med friplejeboliger. Det betyder, at borgere fra hele Danmark kan ansøge om en plads, hvis de er visiteret til en ældrebolig.

Man kan søge om en plads på stedet, uanset hvilken religion eller hudfarve man har, men fokus vil være på borgere med indvandrerbaggrund.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.