Bedstemors bil forfulgt af 20.000 bier i to dage

Den trofaste sværm fulgte efter, da deres dronning formentlig var blevet låst inde i bagagerummet

En kvinde fik selskab af 20.000 insekter på vej hjem, og måtte have hjælp til at fjerne dem. (Foto: Mercury Press)
En kvinde fik selskab af 20.000 insekter på vej hjem, og måtte have hjælp til at fjerne dem. (Foto: Mercury Press)

65-årige Carol Howarth fik sig lidt af en speciel oplevelse, da hun på vej hjem fra et naturreservat fik summende selskab af over 20.000 bier, som klyngede sig fast til bagenden af hendes bil.

Det skete ifølge The Telegraph søndag, da kvinden havde parkeret sin bil i Haverfordwest i det vestlige Wales, for at gå ind og shoppe.

Mens Carol Howarth var væk, satte den enorme bisværm sig fast på bilen, og flere forbipasserende stoppede måbende op og tog billeder af det besynderlige scenarie. Forbi kom heldigvis også den lokale skovfoged Tom Jones, som straks slog alarm ved synet.

Han tilkaldte to medlemmer af den lokale biavlerforening, som kom for at hjælpe med at indfange de mange tusinde insekter i en papkasse.

En teori var, at sværmens dronning sad fast inde i bagagerummet. Men de fandt hende aldrig. (Foto: Mercury Press)
En teori var, at sværmens dronning sad fast inde i bagagerummet. Men de fandt hende aldrig. (Foto: Mercury Press)
 

- Jeg var lidt bekymret – eftersom det var midt i byen og lige ved en pub – for, at nogen ville gøre noget dumt og komme til skade, eller gøre noget dumt og gøre skade på bierne, siger Tom Jones, som fik adskillige stik over hele kroppen i forsøget på at fange bierne ind.

Da Carol Howarth efter et stykke tid vendte tilbage til sin bil, troede hun, at problemet var blevet løst af skovfogeden og de to biavlere. Så hun kørte hjem til sig selv. Men dagen efter, da hun gik ud til sin bil, sad bisværmen igen som klistret fast til bilens bagende. Derfor måtte hun igen tage kontakt til biavlerne, som endnu engang måtte rykke ud for at indfange insekterne.

- En teori var, at dronningen var blevet fanget inde i bilen, og sværmen var fulgt efter. Men de kunne ikke finde dronningen nogen steder, så jeg ved ikke om det er rigtigt, siger Carol Howarth, der også har den teori, at bierne måske bare nød varmen fra hendes køretøj.

I det centrale Kristianstad i Sverige overtog en enorm bisværm en dames cykelkurv.

Carol Howarth er langt fra den eneste, der har haft bi-sværme på bilen. Her kan du se video fra forskellige steder i verden, hvor folk har oplevet det sammen

13 kommentarer
Vis kommentarer