Befolkningen afviser højere pensionsalder

Et flertal af de adspurgte i en meningsmåling mener, at pensionsalderen bør være lavere, end det er aftalt

Der er tilsyneladende ikke opbakning i befolkningen til at hæve pensionsalderen mere, end det allerede er aftalt.

Det viser en meningsmåling foretaget af Gallup for Berlingske. Her svarer 56 procent af de adspurgte, at pensionsalderen for raske bør være lavere end 68 år i fremtiden.

Kun 26 procent mener, at den bør være højere.

Regeringen har ellers planer om at bede dem, der kan, om at blive lidt længere på arbejdsmarkedet, står der i regeringsgrundlaget.

- Hvis vi, der har kræfterne, bliver lidt længere på jobbet, kan vi give et rigere Danmark videre til vores børn, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale.

Men det er altså ikke noget, befolkningen er interesseret i.

LO's formand, Lizette Risgaard, tolker ifølge Berlingske tallene som et udtryk for, at folk ikke føler sig godt nok rustet til de flere år på arbejdsmarkedet.

- Regeringen bør tage befolkningens bekymring alvorligt og komme i gang med de nødvendige tiltag for at imødegå den bekymring, siger hun til Berlingske.

Hun henviser til, at en fjerdedel af LO's medlemmer ikke regner med at kunne holde til pensionsalderen.

Pensionsalderen er i dag 65 år. I 2011 blev det aftalt, at pensionsalderen fra 2022 skal stige til være 67 år. I 2030 skal den stige til 68, er aftalen.

Da Venstre var alene i regering foreslog partiet, at pensionsalderen allerede i 2025 skulle stige til 67,5 år og til 68,5 år i 2030.

Den nydannede VLAK-regering vil tage udgangspunkt i det forslag, men om det bliver helt det samme, ligger endnu ikke fast.

Gallup-målingen i Berlingske er baseret på webinterview med 1037 repræsentativt udvalgte vælgere landet over.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere