Begejstret Trump besøger dronning Elizabeth: 'Intet pinligt over hende'

USA's præsident havde fredag aften det store tandpastasmil fremme, da han sammen med sin kone besøgte dronning Elizabeth

Se mødet mellem dronningen og præsidenten her (Video: AP)

USA's præsident Donald Trump så svært fornøjet ud, da han fredag aften sammen med førstedame Melania Trump besøgte 92-årige dronning Elizabeth.

Sjældent har smilet været så bredt hos verdens mægtigste mand, men han havde også ladet godt og grundigt op med at uddele roser til dronningen forud for besøget, skriver både britiske og amerikanske medier.

Over for The Sun, som fik lov til at interviewe Trump inden besøget, kaldte han den aldrende Elizabeth for 'en fortræffelig kvinde'. Og han fortalte også, at han følte sig ganske nervøs, inden han og Melania ankom i helikopter til Windsor Castle i Berkshire.

- Jeg ser virkelig frem til at møde hende. Jeg synes, hun repræsenterer sit land rigtig godt. Når du tænker over det, har hun repræsenteret sit land i så mange år, og hun har faktisk aldrig begået en fejl. Du finder intet, som i intet som helst pinligt. Hun er bare en helt utrolig kvinde, lød det i interviewet med Trump.

Især Donald Trump så voldsomt begejstret ud over at være på besøg hos dronning Elizabeth. Foto: AP
Især Donald Trump så voldsomt begejstret ud over at være på besøg hos dronning Elizabeth. Foto: AP
 

Trump fortalte også, at Melania Trump er kæmpe fan af dronning Elizabeth, ligesom han fortalte, at hans egen mor, som er født i Skotland, nærmest var besat af dronning Elizabeth.

- Min mor elskede dronningen. Hver gang dronningen var på tv, ville min mor se hende.

Dronning Elizabeth derimod så på pressebillederne fra Berkshire ud til at have en noget mere behersket begejstring over mødet med Trump-parret. Hun har imidlertid i sin tid også været vært for adskillige besøg fra præsidentpar og er vant til den slags. Både Michelle og Barrack Obama, Laura og George W. Bush og Nancy og Ronald Reagan har besøgt hende i tidens løb.

Og hun har mødt samtlige amerikanske præsidenter i sin 65-årige regeringstid med undtagelse af Lyndon B. Johnson.

Under velkomsceremonien gik dronning Elizabeth og Donald Trump sammen forbi den såkaldte 'guard of honor' på Windsor Castle. Foto: AP
Under velkomsceremonien gik dronning Elizabeth og Donald Trump sammen forbi den såkaldte 'guard of honor' på Windsor Castle. Foto: AP
 

De britiske medier hæfter sig også ved den kendsgerning, at hverken Melania eller Donald Trump følte anledning til at vise respekt for dronningen ved henholdsvis at neje eller bukke, da de ankom i helikopteren, hvor dronning Elizabeth stod og ventede. Det havde der ellers været spekuleret i, om de ville, i den britiske presse.

Den manglende høflighedsgestus kan muligvis skyldes, at både George W. Bush og Barrack Obama i USA er blevet kritiseret for netop at bukke over for kongelige.

The Sun fortæller, at præsidentparret var på besøg hos dronning Elizabeth i lidt over en time.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.