Begyndte med sibirisk kulde: Sådan bliver dit januar-vejr

Frostvejret er på tilbagetog og januar vil udvikle sig til at blive en mild en af slagsen

Vi skal regne med regn mere end sne i den resterende, varmere del af januar. Og så kan man jo spekulere i, hvordan man så bliver mindst våd - få svaret her.

Kulde og blæst.

Det har været hovedelementerne i det danske vejr siden 2015 gik på hæld.

Men det kommer ikke til at fortsætte, oplyser DMI, der netop har udsendt en månedsprognose for januar.

- Efter en iskold start med sibirisk kulde med blæst, der har betydet, at det har føles som 10-15 graders frost, så sker der en mildning torsdag og fredag, siger Frank Nielsen fra DMI til Ekstra Bladet.

Mildningen vil betyde, at der kommer en masse sne flere steder, men så vil det varmere vejr for alvor komme ind over landet.

- I løbet af weekenden vil der for alvor komme noget varmere luft, hvilket særligt vil udmønte sig på søndag og mandag, siger meterologen.

Ingen bragende kulde
Han vurderer dog, at det varmere vejr i første omgang kun vil slå til for en kort bemærkning.

- Der vil komme lidt koldere luft ind over os i løbet af næste uge. Det kommer dog for en lidt mildere retning, så luften er ikke helt ligeså kold, som det vi oplever nu, siger Frank Nielsen, der dog ikke vil udelukke, at vi igen kan få sne igen i løbet af næste uge.

- Vejret bliver meget omskifteligt, men vi vil ikke få den her bragende kulde, siger han.

Men efter den kortvarige kulde vil vi igen for lidt lunere temperaturer ind over os.

I løbet af næste uge og i uge tre vil temperaturen ligge mellem fire og otte grader.

- Vejret vil gå op og ned hen over januar. De sibiriske vintervejr vil blive skubbet væk, men vi når ikke op på tocifrede varmegrader ligesom i december, siger Frank Nielsen fra DMI.

I  uge fire fortsætter det omskiftlige vejr. Selv om prognoserne på dette tidspunkt er temmelig usikre tyder det på, at vi slutningen af januar igen kommer til at opleve den bidende vinterkulde.

DMI vurderer, at januar bliver en måned, der temperaturmæssigt kommer til at ramme normalen eller ligge lige under for en gennemsnitlig januar. 

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere