Bekæmper sygefravær: 'Brug en feriedag på sygdom'

En pædagogisk leder har givet medarbejderne besked på at bruge ferie- eller omsorgsdage på at være syge, fordi sygefraværet er for højt. En ulovlig manøvre, der forarger fagforbund.

Snottet? Så snup en fridag. En daginstitution var åbenbart så presset af pædagogernes sygefravær, at de blev opfordret til, at bruge fri eller afspadsering på at blive raske. (Modelfoto)
Snottet? Så snup en fridag. En daginstitution var åbenbart så presset af pædagogernes sygefravær, at de blev opfordret til, at bruge fri eller afspadsering på at blive raske. (Modelfoto)

Syg? Er det så ikke bedre, at du bruger en feriedag?

Sådan lød beskeden fra lederen til en række pædagoger på en institution i København.

En række dokumenter, som Avisen.dk er kommet i besiddelse af, viser, at lederen fra en større daginstitution i København har opfordret mindst 11 medarbejdere til at bruge feriedage, hvis de var for syge til at komme på arbejde.

Avisen.dk har været i kontakt med flere pædagoger fra den pågældende institution, men ingen ønsker at stå frem.

LÆS OGSÅ: Pædagog: Vi bliver presset til at bruge ferie på sygdom

Sagen vækker dyb forundring hos pædagogernes fagforening BUPL.

- Det må være en presset leder, der vælger at ty til så vanvittige forslag og bryde loven, siger faglig sekretær Mette Aagaard Larsen.

Klar overtrædelse af ferieloven
Dokumenterne beskriver, hvordan pædagogerne føler sig presset af lederen til at bruge optjente feriedage, afspadsering eller omsorgsdage på at ligge syge derhjemme.

- Det er et klart brud på ferieloven, sygefraværspolitikken og pædagogernes overenskomst, siger Jan Hoby, der er næstformand i LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger, der er de københavnske pædagogers fagforening.

LÆS OGSÅ: 'Hej chef, ja, jeg er også syg i dag'

Advokat i ansættelsesret Snorre Kehler bekræfter, at der er tale om en klar overtrædelse af ferieloven og funktionærloven. Han finder sagen yderst usædvanlig.

- Du skal jo ikke bruge feriedage på at være syg, det er netop det, ferieloven forhindrer. Desuden er sygdom lovligt fravær. Der er ingen tvivl om, at det er forkert, siger han.

For højt sygefravær
Baggrunden for den kontroversielle udmelding er, at Københavns Kommune længe har kæmpet med højt sygefravær blandt pædagogerne.

I 2013 havde de i gennemsnit 15,2 sygedage om året, mens landets øvrige pædagoger lå på 13,9 dage.

LÆS OGSÅ: Ekstra sygedage koster 100 mand i kommune

Derfor indførte Børne- og Ungdomsforvaltningen i København i efteråret en sygefraværspolitik, som blandt andet indebærer, at ledere skal indkalde til en sygefraværssamtale, hvis en pædagog har mere end ti sygedage på et år.

Det er i forbindelse med sådanne samtaler, at den pædagogiske leder skulle have opfordret medarbejderne til at bruge feriedage på sygdom.

Anna-Belinda Fosdal er områdechef i Københavns Børne- og Ungdomsforvaltning og har været med til at indføre sygefraværspolitikken.

Hun vil ikke kommentere på den konkrete sag, men fastslår, at det ikke er en del af forvaltningens sygefraværspolitik, at de ansatte skal opfordres til at benytte fridage, feriedage eller omsorgsdage, når de er syge.

LFS fortæller, at de i samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen er gået ind i sagen.

Den pågældende leder ønsker ikke at kommentere på sagen.

106 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere