Belgien vil kræve migranters underskrift på egne værdier

Belgiens parlament skal diskutere lovforslag, der kræver migranters løfte om støtte til nationale værdier.

Migranter fra lande uden for EU skal underskrive en erklæring, hvor de bekender sig til belgiske værdier, hvis de ønsker at komme i betragtning til et længere ophold i Belgien.

Det er det overordnede indhold i et lovforslag, som parlamentet i Bruxelles ventes at tage stilling til i løbet af de kommende måneder, fortæller en talsmand for migrationsministeriet.

Erklæringen skal, hvis loven vedtages, underskrives af alle, som vil opholde sig i Belgien længere end tre måneder.

Den vil også omfatte et løfte om at forhindre og rapportere om alle forsøg på terror.

Dokumentet skal dog ikke underskrives af asylansøgere og studerende, siger talsmanden.

- Mange mennesker kommer til Belgien fra lande med andre værdier, siger Laurent Mutambayi, en talsmand i migrationsministeriet.

Ifølge talsmanden vil mennesker, som vurderes at modsætte sig eller at være utilbøjelige til at lade sig integrere, ikke få adgang til at opholde sig i Belgien.

Angrebene 22. marts, som kostede 32 bombeofre livet, har gjort det endnu mere aktuelt med erklæringen, siger talsmanden for migrationsministeriet.

Forslaget bliver mødt af kritik fra NGO'er, blandt dem Orbit, der arbejder for at fremme mangfoldighed og migration.

- Det er blot et ekstra værktøj for migrationsmyndighederne, så de kan holde folk ude af Belgien, siger Didier Vanderslycke fra foreningen.

Han mener, at integration er noget, der begynder, når man får et sted at bo - og ikke med en underskrift på en erklæring.

Den belgiske avis Le Soir omtalte lovforslaget torsdag.

29 kommentarer
Vis kommentarer