Bengt blev bidt af en fremmed kat: Han blev syet med 25 sting

Svenske Bengt Christensson sad og så fodbold, da en fremmed kat pludselig kom ind i stuen

Følg Samfund

Normalt hører man altid i medierne om hunde, der har angrebet eller bidt mennesker. Det hører til de absolutte sjældenheder, at man i medierne eller offentligheden hører om katte, der har angrebet mennesker, men det skete for nylig i den svenske by Blentarp, hvor en fremmed kat lige pludselig kom ind i stuen hos Bengt Christensson, der sad og så fodbold sammen med sin kone, mens hans hund lå og flød ud på gulvet.

Den usædvanlige begivenhed, hvor Bengt blev bidt af katten,  fandt sted i slutningen af juni måned. Det skriver lokalavisen Ystad Allehanda. Og historien er også blevet fulgt op af Aftonbladet.

- Det var så varmt den aften, så vi havde begge dørene og et vindue åbent, fortæller Bent og tilføjer, at hans hund, der lå ved hans fødder pludselig reagerede og sprang op. Det viste sig, at der var kommet en kat ind i stuen, og der opstod den sædvanlige tumult - hunden efter katten.

Bengt Christensson fra Blentarp i Sverige blev bidt af en fremmed kat.(Foto: Privatfoto)
Bengt Christensson fra Blentarp i Sverige blev bidt af en fremmed kat.(Foto: Privatfoto)
 

Hunden sprang efter katten
- Hunden ville have fat i katten, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte redde katten, før det skete, fortæller Bengt, der til sidst fik fat i katten. Men mens han holdt katten i sine hænder, lykkedes det for katten at bide sig fast i Bengts hånd.

Bengt vaskede straks det blødende sår med asolsprit, men det hjalp ikke. Dagen efter var hånden svulmet voldsomt op. Og der var kommet betændelse i bid-såret fra katten.

Danske turister jaget væk af haj: - Den kunne have bidt os i fødderne

Bengt besøgte et sundhedscenter og blev sendt videre til skadestuen i Ystad, hvor såret blev vasket og bundet ind. Han fik besked på at komme igen to dage efter, men var tvunget til at vende tilbage allerede dagen efter.

Høj feber
- Jeg fik 38,6 graders feber. Og jeg blev sendt direkte videre til en håndkirurg i Malmø, hvor de skar min hånd op og pressede betændelsen ud, men det hjalp heller ikke.

Bengt Christensson blev efterfølgende opereret og fik syet 25 sting i hånden, der har resulteret i et 15 centimer langt ar.

- Katte har så meget skidt i munden og på deres tænder, at det kan være ganske farligt at blive bidt af dem. Jeg kunne have fået en blodforgiftning, fortæller Bengt.

Pas bedre på jeres katte
Ekstra Bladet ringede også til Bengt for at høre, hvordan det går med hans hånd nu?

- Det går bedre med min hånd nu. Og jeg kan efterhånden bruge den igen. Men jeg skal være lidt forsigtig, siger Bengt til Ekstra Bladet og tilføjer, at han nu er blevet kritisk overfor, at mange katte bare får lov til at stryge frit omkring. Bengt ønsker, at katte-ejere skal passe bedre på deres katte og tage et ansvar.

- Hver gang  en hund gør noget, så får hundeejeren en bøde. Men en kat kan gøre hvad som helst. Sådan skal det ikke være.

Er du nu blevet bange for katte?

- Nej. Overhovedet ikke. Det er kattene, der skal være bange for mig, siger Bengt med et lille grin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?