Bengt Holst scorer ny post

- Der er nok at tage fat på, for naturen er i krise, siger den kommende formand for bestyrelsen i Den Danske Naturfond, Bengt Holst

I 2014 kom Zoologisk Have i København og Bengt Holst i kraftig modvind både nationalt og internationalt, da haven valgte at aflive og partere giraffen Marius til offentlig beskuelse. Foto: Peter Klint
I 2014 kom Zoologisk Have i København og Bengt Holst i kraftig modvind både nationalt og internationalt, da haven valgte at aflive og partere giraffen Marius til offentlig beskuelse. Foto: Peter Klint
Følg Samfund

Tidligere videnskabelig direktør i Zoologiske Have i København Bengt Holst er blevet udpeget som formand for Den Danske Naturfond.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

68-årige Bengt Holst, der for alvor blev lands- og verdenskendt i den famøse sag om giraffen Marius, fortæller i pressemeddelelsen, at han får travlt i sin nye rolle som formand:

- Der er nok at tage fat på, for naturen er i krise. Jeg ser frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse om en masse spændende naturprojekter, siger den kommende formand for bestyrelsen, Bengt Holst.

Han stoppede som videnskabelig direktør i Zoo ved udgangen af 2020 og gik i den forbindelse på pension. Ved sin afsked forklarede han, at fortsat ønskede at koncentrere sin kræfter om naturen.

Den Danske Naturfond blev dannet i 2015 og arbejder for at forbedre den danske natur gennem projekter, der skaber levesteder for dyr og planer.

Fakta om Bengt Holst

  • Bengt Holst er uddannet biolog/zoolog og har siden 1983 været ansat i Zoologisk Have, København, først som videnskabelig assistent, senere som chef for dyreafdelingen og siden 1994 som videnskabelig direktør med ansvar for udviklingen af ZOOs videnskabelige profil.
  • Den Danske Naturfond arbejder for at forbedre den danske natur gennem projekter, der skaber flere levesteder for dyr og planter og mulighed for store naturoplevelser.
  • Naturfonden er en uafhængig, privat, non-profit fond, som blev stiftet i 2015 af staten, VILLUM FONDEN og Aage V. Jensen Naturfond.
  • Formanden og medlemmerne udpeges af miljøministeren for en periode af fire år.
  • Bengt Holst overtager formandsposten efter Lauritz Holm-Nielsen, som har været formand for Den Danske Naturfond siden 2015.

Kilde: Miljøministeriet

Zoo-direktør stopper

I 2014 kom Zoologisk Have i København og Bengt Holst i kraftig modvind både nationalt og internationalt, da haven valgte at aflive og partere giraffen Marius til offentlig beskuelse.

I den forbindelse var det Bengt Holst, der stod frem i medier verden over, og forsøgte at forklare offentligheden årsagen til aflivningen og parteringen af giraffen.

Som konsekvens af Bengt Holsts fremtrædende rolle i forbindelse med giraf-sagen, modtog både Zoologisk Have og Bengt Holst adskillige dødstrusler. Bengt Holst modtog dengang omkring 1500 hadefulde sms'er og emails efter aflivningen af giraffen.

Her bor de mest forkælede hunde i Danmark: Vi er ligeglade med hvad andre tænker

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind