Annonce:
Annonce:

Bente blev gennembanket på jobbet: Har ventet i over et år på erstatning

Social- og sundhedsassistent Bente Rasmussen venter stadig på, at Erstatningsnævnet afgør hendes sag, så hun kan få erstatning for overfaldet.

Annonce:
Følg Samfund

Hver nat vågner Bente Rasmussen badet i sved og med en følelse af at kunne se, lugte og høre overfaldsmanden i rummet.

Det er to år siden, at den 33-årige social- og sundhedsassistent blev overfaldet af en patient, da hun passede sit arbejde på psykiatrisk afdeling ved Aalborg Universitetshospital, skriver Avisen.dk. Et overfald, hun ifølge lægerne vil have psykiske og fysiske mén af resten af livet. Selvom retten var kommet frem til, at hun skulle have godt 56.000 kroner i erstatning, venter hun stadig på at Erstatningsnævnet behandler sagen.

Som Avisen.dk i dag skriver, er sagsbehandlingstiden for erstatninger til ofre for vold igen steget. Bente Rasmussen har foreløbig ventet i 13 måneder.

Annonce:

- Det er frustrerende. Det betyder, at jeg hele tiden bliver mindet om overfaldet. Jeg går og venter og spekulerer, og jeg ved ikke helt, hvad jeg kan tillade mig økonomisk, siger Bente Rasmussen til Avisen.dk.

Har stadig smerter og hukommelsesbesvær
Den psykisk syge mand slog Bente Rasmussen 10-15 gange i ansigtet med en knytnæve, så hun blandt andet fik en kraftig hjernerystelse. I dag har hun stadig daglige smerter i hovedet og besvær med hukommelsen og koncentrationen som følge af overfaldet, ligesom hun også er psykisk mærket med søvnproblemer og PTSD.

De konsekvenser må hun leve med resten af livet, siger lægerne.

- Min livskvalitet er forværret. Jeg går blandt andet rundt med en frygt for at støde ind i gerningsmanden, hvilket betyder, at jeg tit må takke nej til sociale arrangementer, fortæller Bente Rasmussen, som endte med at være sygemeldt fra sit arbejde i et år, men nu er tilbage i samme stilling.

Annonce:

Advokat: Helt urimeligt
Overfaldsmanden kom for retten i januar 2017 og blev idømt en behandlingsdom. Han blev her også dømt til at betale en erstatning på cirka 56.000 kroner for svie og smerte til Bente Rasmussen - penge, han ikke havde. Derfor overgik sagen til Erstatningsnævnet, som fik tilsendt oplysningerne fra politiet i starten af maj 2017.

I første omgang kom der en hurtig afgørelse fra nævnet: Bente Rasmussen kunne få en erstatning på 2.730 kroner for svie og smerte i 14 dage - hvis hun skulle have mere end det, skulle der indhentes yderligere dokumentation.

Den sendte Bente Rasmussens advokat fra fagforbundet FOA med det samme. Siden har hun rykket Erstatningsnævnet flere gange, sendt yderligere oplysninger - og ventet.

- Det er helt urimeligt, at der skal gå over et år. Det drejer sig om en relativ simpel sag med et fuldt dokumenteret erstatningskrav, siger Anne Signora Toft, som er Bente Rasmussens advokat i fagforbundet FOA.

Betalte selv for kiropraktor og fysioterapi

For Bente Rasmussen vil erstatningen betyde meget. Efter overfaldet var hun nødt til selv at betale for behandlinger hos kiropraktor, massør og fysioterapeut, og har derfor været nødt til at låne penge.

Annonce:

- Det løb jo op. Jeg var nødt til at stoppe med behandlingerne, for det skulle ikke gå ud over mine børn, siger Bente Rasmussen til Avisen.dk.

Erstatningen vil betyde, at hun vil kunne betale den gæld af, og at der måske også vil være lidt til at forsøde tilværelsen. Som enlig mor til to børn er der nemlig ikke råd til mange fornøjelser i dagligdagen.

- Pengene kan selvfølgelig ikke gøre noget ved min lidelse, men de vil være et plaster på såret, siger hun til Avisen.dk.

En anden, der har oplevet vold på jobbet, er den 65-årige buschauffør Tove, der blev overfaldet i sin bus og nu på leve med frygten hver dag. Læs hele den historie her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALE

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: