Beredskabsstyrelsen pumper fortsat vand væk i tre byer

I Sydjylland, Midtjylland og på Fyn er Beredskabsstyrelsen nødt til at fortsætte med vandpumperne natten over.

Vandmasserne er stadig massive tre steder i landet, og derfor er Beredskabsstyrelsen nødt til at fortsætte med at pumpe vand væk frem til tirsdag. Det fortæller vagthavende i Beredskabsstyrelsen Lars Schou.

- Vi pumper stadig i Alken Enge ved Skanderborg, Fjelsted syd for Aabenraa og Bogense på Fyn. Vi regner med at være færdige senest i morgen aften, men det kan være svært at forudse præcis, hvornår det bliver, siger han til Ritzau.

Ifølge Beredskabsstyrelsen står det værst til i Alken Enge, hvor 24 mand arbejder med for at få vandmasserne væk.

- Vi bruger mobile dæmninger omkring nogle af husene for at holde vandet udefra tilbage, så vi kan pumpe husene tørre for vand, siger Lars Schou.

I både Bogense og Fjelsted er der fem mand på opgaven, der forventes at blive afsluttet i løbet af tirsdag.

De fem medarbejdere, der har pumpet vand væk fra Sønderborg begynder at pakke pumperne sammen i løbet af mandag aften.

Det er ikke kun de tre byer, der blev hårdt ramt af weekendens kraftige regnvejr. Også flere veje er berørt.

Ring tre om Odense er spærret, hvilket det kommunale beredskab arbejder på at løse. Samtidig har vandmasserne også gjort Kalundborgmotorvejen svært fremkommelig. Det fortæller Pia Richter-Pedersen, vagthavende i Vejdirektoratet.

- I vestgående retning, har det været det problem, at vandet er løbet tilbage, når vi har pumpet det væk, så både til - og frakørslen er spærret på ubestemt tid, og man må finde alternative ruter.

- De kæmper en brag kamp derude, men marker og vandløb omkring er mættet med vand, så det er svært at vide, hvor vi skal gøre af vandet. Derfor er det svært at sige, hvor lang tid det vil tage, siger hun.

DSB kan meddele, at togdriften mellem Vejle og Jelling igen kører, da de har fjernet vandet fra strækningen. Strækningen blev søndag ramt af et dæmningsskred.

1 kommentar
Vis kommentarer