Beredskabsstyrelsen sender alle pumper til Sønderjylland

Kraftig regn har anden juledag ramt den sydlige del af landet. I aften og i nat står nordjyderne for tur.

Sønderjylland er anden juledag blevet ramt af voldsomme regnskyl, og det har fået Beredskabsstyrelsen til at sende alle deres jyske pumper og flere medarbejdere sydpå.

- Regnvejret, som har passeret over Danmark, har givet en del travlhed, fortæller vagthavende ved Beredskabsstyrelsen Thorbjørn Nesjan.

Dagen igennem er der faldet kraftig regn i den sydlige del af landet. DMI's officielle målinger viser, at det har regnet mest i det sydvestlige Jylland, hvor der flere steder er faldet over 45 millimeter regn siden morgenstunden.

På Als, i Tinglev, Sønderborg, Gråsten og Haderslev hjælper Beredskabsstyrelsen med at pumpe vand væk.

- Vi har lige nu indsat fem såkaldte pumpecontainere, det er højkapacitetspumper, og vi har yderligere en container på vej til Sønderjylland, fortæller Thorbjørn Nesjan.

På Lolland-Falster er der flere steder målt over 30 millimeter regn, mens regnmængderne på Sjælland har været værst i den vestlige del, hvor der er faldet mellem 20 og 30 millimeter.

Lørdag aften og nat kommer turen til Nordjylland, og der forventes at falde en del regn i Vendsyssel, som en overgang kan blive til slud og sne.

DMI forventer dog, at det værste er overstået. Også Beredskabsstyrelsen mener, at den største travlhed vil lægge sig.

- Højkapacitetsspumperne er i stand til at flytte rigtig meget vand på kort tid. Sådan som det ser ud lige nu, så er de pumper, vi har indsat, nok til at klare situationen nede sydpå, siger Thorbjørn Nesjan tidlig lørdag aften.

Trods de store mængder vand har det været overskueligt, hvad regnen har medført af ekstraopgaver for politiet.

Der meldes om enkelte færdselsuheld, som dog ikke entydigt kan tilskrives vandmængderne.

2 kommentarer
Vis kommentarer