Berlingske trækker sig fra Radio24syv-ejerkreds

Berlingske vil fremover ikke være medejer af Radio24syv, når stationen overgår til en DAB-kanal

Foto: Ritzau Scanpix.
Foto: Ritzau Scanpix.
Følg Samfund

Berlingske Media vil fremover ikke være medejer af Radio24syv, når stationen overgår til en DAB-kanal. People Group vil drive stationen selv. Det oplyser koncernen i en pressemeddelse.

- I de første otte år har stationen været ejet i fællesskab mellem Berlingske Media og PeopleGroup. I forbindelse med ansøgningen om en ny fireårig DAB-licens har ledelsen af Radio24syv ønsket at stå på egne ben. Derfor har vi aftalt, at PeopleGroup søger alene uden Berlingske Media, oplyses det i pressemeddelelsen.

Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver for Berlingske Media, kalder samarbejdet 'upåklageligt'.

- Vi har været fødselshjælpere til en ny radiostation på det danske marked, som har overrasket de fleste. Samarbejdet har foregået upåklageligt. Vi respekterer, at de ledende kræfter på stationen foretrækker at drive projektet videre selv, udtaler Anders Krab-Johansen i pressemeddelelsen.

Fremover vil ejerkredsen i PeopleGroup blive udvidet med de nuværende to programchefer Mikael Bertelsen og Mads Brügger, og bestyrelsesmedlem i Berlingske People Jakob Kvist er udset til posten som direktør og chefredaktør.

Radio24syv har i forbindelse med den VLAK-regeringens medieforlig mistet sin plads på FM-båndet. I stedet har den fået mulighed for at søge sendetilladelse til en ny plads som DAB-kanal.

Det udbud afgøres 22. oktober. Her kommer Radio- og TV-nævnet med sin afgørelse.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+