Annonce:
Annonce:

Berlusconi: Putin ville sætte 'ordentlige mennesker' i spidsen for Ukraine

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi får kras kritik for sin pro-putinske udmelding 

Søndag 25. september skal den italienske befolkning til stemmeurnerne, hvor de blandt andet kan stemme på Silvio Berlusconi Foto: Yara Nardi / Ritzau Scanpix.
Søndag 25. september skal den italienske befolkning til stemmeurnerne, hvor de blandt andet kan stemme på Silvio Berlusconi Foto: Yara Nardi / Ritzau Scanpix.
Annonce:
Følg Samfund

Det var højst overraskende, da den snart 86-årige Silvio Berlusconi erklærede, at han stiller op til det italienske parlamentsvalg som leder for partiet Forza Italia, der hører til på den politiske højrefløj.

Nu bliver 'Politikkens Jesus Kristus', som Berlusconi har omtalt sig selv, korsfæstet for sin pro-russiske udmelding, skriver Reuters.

Putin blev nemlig 'skubbet' ind i krigen med Ukraine, hvor han bare ville sætte 'ordentlige mennesker' til at lede landet, har Berlusconi udtalt.

- Putin blev skubbet af den russiske befolkning, af hans parti, af hans ministre til at komme op med denne specialoperation, har Berlusconi blandt andet sagt under et tv-indslag på italienske RAI.

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra krigen i Ukraine her.

Krigen i Ukraine: Dagens overblik

Skandaløse Berlusconi
Silvio Berlusconi er en karakter i italiensk og international politik, og skandalerne synes at forfølge ham.

Annonce:

Han er tidligere blevet dømt for at have haft sex med en mindreårig prostitueret og i en større sag om skattesvindel, og nu er han så igen hovedperson i en skandale.

- Disse ord er skandaløse og meget seriøse.

- Hvis resultatet på søndag favoriserer højrefløjen, vil Putin være den gladeste person, har Enrico Letta, der er leder af venstrefløjspartiet Democratic Party, udtalt til RAI radio.

Trækker i land
Berlusconi har efterfølgende besvaret kritikken imod ham, og han mener, at hans ord er blevet 'over simplificeret'.

- Aggressionen mod Ukraine kan ikke retfærdiggøres og er uacceptabel, Forza Italias position er klar. Vi vil altid være med EU og NATO, har han efterfølgende udtalt.

Ifølge Renato Mannheimer, leder er meningsmålingsselskabet Eumetra polling agency, kommer Berlusconis udtalelser formentlig heller til at have væsentlig betydning.

- Denne slags udtalelser flytter meget få stemmer. Folk er ikke særlig interesseret i udenrigspolitik, forklarer Renato Mannheimer.

Kom meget tættere på russernes præsident her:

Annonce:

Putins ven byttet for lejesoldater

Ekspert: Derfor sætter Putin alt på et bræt

Putins vilde plastikforvandling: Så meget har han fået lavet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: