Berømt fysiker: Vi vil opfange signaler fra det ydre rum i dette århundrede

- Når vi først får kontakt med dem, må vi finde ud af, hvor meget de er foran vores udvikling, og hvad de er i stand til at udføre, siger den 71-årige anerkendte fysiker Michio Kaku

Foto: AP Photo/Yakima Herald-Republic, TJ Mullina
Foto: AP Photo/Yakima Herald-Republic, TJ Mullina

Den 71-årige anerkendte fysiker Michio Kaku er overbevist om, at videnskabsmænd på jorden vil opfange signaler fra en intelligent civilisation i det ydre rum allerede i dette århundrede.

Den teoretiske fysiker og forfatter siger i et stort interview med den amerikanske TV-station NBC, at det nødvendigvis ikke vil udløse en to-vejs kommunikation.

- Signalerne kan være afsendt for hundrede af lysår siden, så det vil tage lige så længe, før der kan opstå en konversation, lyder det fra videnskabsmanden.

I interviewet fastslår Michio Kaku også, at når kommunikationen først opstår, så vil det betyde et historisk vendepunkt for befolkningen på jorden.

Foto: Splash News/ All Over Press
Foto: Splash News/ All Over Press
 

Hvordan reagerer vi
Michio Kaku bliver spurgt om, hvordan reaktionen vil være, når vi får kontakt med rumvæsenerne.

- Når vi først får kontakt med dem, må vi finde ud af, hvor meget de er foran vores udvikling, og hvad de er i stand til at udføre. Vi er type 0. Spørgsmålet er, om de andre er type 1, 2 eller 3. En type 1 civilisation er omkring hundrede år længere fremme end vi er. Type 2 er et par tusinde år foran os, og type 3 kan kontrollere sorte huller og er måske hundrede tusinde år foran os i udvikling.

- Når vi mødes med dem, vil det være lige som at mødes med et egern i en skov. Går du ned til egernet og begynder at tale med det?  I begyndelsen gør du. Men i længden gider du ikke. For de svarer os ikke.

Jeg tror umiddelbart, at de (rumvæsenerne, red.) vil lade os være i fred. Hvis de har brug for mineraler, så kan de jo bare plyndre andre ubeboede planeter. Jeg tror, at de nærmere vil betragte os som noget kuriøst.

Jeg vil ikke til Mars
I NBC-interviewet  bliver videnskabsmanden også spurgt, om han er parat til at tage med til Mars i Elon Musk' raket. Det er Michio Kaku, der bor i Californien i USA,  bestemt ikke.

- Nej, det vil jeg ikke. De første personer, som rejser til Mars, vil være helte. De er formentligt test-piloter eller folk med meget stor erfaring i at befinde sig i farlige situationer. De ved, at der er en vis del af vores rum-aktiviteter, som slår fejl. En procent af vores raketter eksploderer eller har en katastrofal fejl. Du skal være en ret stærk person, hvis du tør give dig i kast med alle farerne på Mars, siger Michio Kaku.

 

Michio Kaku giver i interviewet på NBC udtryk for, at det med tiden vil lykkes at skabe en koloni på Mars. Han henviser til de økonomiske aspekter.

- I dag er det faktisk dyrere at lave en Hollywood-film om at rejse til Mars end det rent faktisk koster at tage til Mars. Udgifterne til rumrejser er faldet dramatisk. Det er en helt ny situation.

Elon Musk forklarer her om hans storstilede Mars-projekt. Foto: AP Photo/Refugio Ruiz
Elon Musk forklarer her om hans storstilede Mars-projekt. Foto: AP Photo/Refugio Ruiz
 

Vi vil leve længere
- Lad os tale om livet her på jorden. Hvordan bliver det om ti til tyve år? Hvad bliver den helt store forskel?

- Når vi taler om bioteknologien, så vil vi blive i stand til at forlænge menneskets levealder. Vi kan allerede isolere de gener, som kontrollerer den proces, der gør os gamle. Vi har sågar fundet det enzym, telomerase, som udødeliggør celler. Der er et ur i hver eneste hudcelle i din krop. Vi kan skrue tiden tilbage med telomerase. Der er dog en grund til, at vi ikke gør det nu. Det er fordi kræftceller også er i stand til at gøre sig selv udødelige, forklarer Michio Kaku i det stort opsatte interview.

Den 71-årige videnskabsmand har skrevet både videnskabelige og mere populær-videnskabelige bøger. I en af Kakus mest succesfulde bøger, Physics of the Impossible, beskriver han fænomener som tidsrejser og ormehuller.