Berygtet forum lukket

En af internettets mørkeste afkroge er blevet lukket, efter formodet gerningsmand bag El Paso-skyderi delte hadefuldt manifest på siden. Nu takker stifteren af hjemmesiden for lukningen

Fredrick Brennan er skifter af det omdiskuterede website 8chan. Foto: Todd Heisler/Ritzau Scanpix
Fredrick Brennan er skifter af det omdiskuterede website 8chan. Foto: Todd Heisler/Ritzau Scanpix

Kort før massakren i indkøbscentret Wallmart i El Paso delte den formodede gerningsmand et hadefuldt manifest på internetforumet 8chan. Nu er siden lukket til stor glæde for den amerikanske stifter Fredrick Brennan.

Det skete i morges kl. 9 dansk tid, skriver TV2.

Det har indtil i morges dansk tid været sikkerhedsudbyderen Cloudflare, som har stået for beskyttelsen af 8chan.

De beskytter mod såkaldte DDos-angreb, som er en type angreb på websites, som kan overbelaste en hjemmeside så meget, at almindelige brugere ikke kan tilgå den. Den manglende beskyttelse har nu resulteret i, at hjemmesiden er lukket ned.

'Tusinde tak, Cloudflare. Endelig har det her mareridt måske en ende. Jeg vil bare tilbage til at lave mine skrifttyper i fred og ro, og ikke bekymre mig om opkald fra CNN/New York Times, hver gang der er masseksyderi. De kunne have forebygget det og valgte at lade være,' skriver Fredrick Brennan på Twitter.

Skabt i en svamperus
Hjemmesiden blev oprettet i 2003, hvor Fredrick Brennan var midt i en psykedelisk svamperus. Han har tidligere forklaret, at formålet med forumet var at have en platform, hvor der fandtes uendelig ytringsfrihed.

'Jeg havde peaket, og var kommet til slutningen af mit trip og jeg besluttede at besøge 4chan (en lignende hjemmeside, red.), fordi jeg også gør det, når jeg er ædru. Jeg trippede stadig ret meget, så jeg blev ved med at se nogle fraktale mønstre, og så skrev jeg ordene infinite chan, så jeg kunne huske det senere,' har han forklaret til Know your meme.

To dage senere var hjemmesiden 8chan oppe at køre. 8-tallet symboliserer evighedstegnet.

Artiklen fortsætter under billedet...


Brugt til streaming
Fredrick Brennan oprettede hjemmesiden under sit internet-alias Hot Wheels.

Han hackede den allerede eksisterende hjemmeside 4chan og brugte deres koder til at oprette sin egen hjemmeside.

8chan er et online-forum, hvor blandt andet højreekstreme har haft frit løb til at komme med deres meninger og dele deres bedrifter. Blandt andet streamede gerningsmanden bag skyderiet i Christchurch videoer fra sine ugerninger, mens de foregik på 8chan.

Det var altså også her, at den formodede gerningsmand bag El Paso-skyderiet, delte sit manifest.

Lider af sjælden knoglesygdom
Fredrick Brennan lider af en sjælden medfødt knogleskørhed, som gør at hans at hans knogler er ekstremt svage, og nemt udsat for brud.

Det var ikke nemt at tjene penge på hjemmesiden, så han overdragede hjemmesiden i 2005 til amerikaneren Jim Watkins, som har styret den lige siden fra sin bopæl i Filipinerne.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte Fredrick Brennan for en kommentar uden held.

64 kommentarer
Vis kommentarer