Annonce:
Annonce:

Beskæftigelsen er på det højeste niveau i seks år

Beskæftigelsen fortsætter med at stige. Godt 2,6 millioner var i arbejde i juli, viser nye tal

Annonce:
Følg Samfund

Med godt 2,6 millioner danskere i arbejde i juli fortsætter beskæftigelsen med at stige. Beskæftigelsen var i juli på det højeste niveau i seks år.

Det viser nye tal, som Danmarks Statistik offentliggjorde fredag.

Ifølge opgørelsen havde 2.608.800 personer i juli i år et lønmodtagerjob. Og det er 1300 flere end i juni.

Ikke overraskende vækker tallene glæde hos Arbejdernes Erhvervsråd, der forventer, at fremgangen fortsætter i de kommende år.

- Både i år og til næste år forventer vi en vækst i beskæftigelsen på rundt regnet 20.000 personer, skriver chefanalytiker Erik Bjørsted i en kommentar.

Annonce:

Han minder om, at der kan forekomme "bump på vejen" i form af en lille opbremsning på arbejdsmarkedet, og at den seneste tids uro om Kina og "andre udefrakommende hændelser" kan trække lidt af farten ud af det danske opsving.

- Derfor skal den nye regering også være varsom med at træde for hårdt på bremsen, når den strammer finanspolitikken, lyder vurderingen.

Ifølge Arbejdernes Erhvervsråd er det "bydende nødvendigt", at der kommer mere gang i det private forbrug og i de private investeringer for at bevare momentum på arbejdsmarkedet.

Nykredit kalder fremgangen for en "artig overraskelse" med tanke på, at de økonomiske nøgletal generelt har skuffet hen over foråret.

- Meget tyder på, at opremsningen i dansk økonomi hen over foråret er midlertidig, og at vi igen kommer til at se tiltagende vækst resten af året, skriver chefanalytiker Tore Stramer i en kommentar.

Dansk Byggeri betegner det private arbejdsmarked som lokomotivet i dansk økonomi.

Annonce:

Beskæftigelsen for lønmodtagere har været støt stigende siden foråret 2013. Stigningen, der blev målt i juli, er dog noget lavere end i det første halve år af 2015, hvor der var en gennemsnitlig månedlig stigning på 3200.

Mens der fra juni til juli i år er blevet ansat 2300 flere i den private sektor og i offentlige virksomheder, faldt antallet af lønmodtagere i den offentlige forvaltning og service i perioden med 1000 personer.

Opgørelsen tæller både lønmodtagere, der arbejder på deltid og på fuldtid, og som bor i ind- og udland.

Ifølge Danmarks Statistik er tallene foreløbige og korrigeret for normale sæsonudsving.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: