Annonce:
Annonce:

Besparelser får også RUC til at fyre

Regeringens besparelser betyder, at Roskilde Universitet skal spare 110 millioner kroner over fire år

Annonce:
Følg Samfund

Kort tid efter at Københavns Universitet har annonceret massefyringer, meddeler Roskilde Universitet, at de også regner med at nedlægge stillinger.

Baseret på foreløbige forslag til besparelser regner universitetet med, at staben skal reduceres med cirka 80 stillinger, som følge af besparelser på 110 millioner kroner over de næste fire år, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

- Universiteternes økonomi er under pres, blandt andet fordi regeringen har besluttet at spare to procent årligt på uddannelsesområdet og desuden spare på forskningsmidler, lyder det.

På baggrund af analyser er Roskilde Universitets bestyrelse og ledelse lige nu i gang med at drøfte, hvordan universitetet helt konkret gennemfører de fornødne besparelser.

Annonce:

Det betyder, at universitetsledelsen har indstillet en række konkrete forslag til besparelser, som bestyrelsen skal tage stilling til på et møde 16. marts 2016.

I første omgang dækker universitetsledelsens forslag 94,5 millioner kroner af de 110 millioner kroner, mens der inden 2019 vil blive fundet besparelser på de resterende cirka 15 millioner kroner.

Blandt forslagene er personalereduktionen på cirka 80 stillinger, som skal ske i 2017.

Hos de studerende begræder man nyheden. Ifølge Martin Schäfer, formand i Studenterrådet, er det "helt vildt ærgerligt".

- Vi mærker det helt konkret ved, at vi vil få endnu mindre undervisning og vejledning. Det betyder meget mere selvstudie, og det mener jeg ikke, at man bliver særlig meget klogere af, siger han.

For en uge siden meddelte Københavns Universitet, at 532 undervisere, forskere og ansatte i service og administrativt arbejde på Københavns Universitet mister deres job på baggrund af regeringens besparelser.

Annonce:

Det svarer til syv procent af medarbejderne på universitetet. I alt vil 209 personer få en fyreseddel, og 323 stillinger bliver enten nedlagt eller opsagt via frivillige fratrædelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: