Bestilte 2,4 ton mælk ved en fejl, men Johnny er glad igen

En scanningsfejl gjorde, at købmand Johnny Nielsen kom til at bestille 2575 liter mælk i stedet for 270

Købmand Johnny Nielsen kan smile igen. Hans fejl gjorde mandag, at det væltede ind med kunder, der ville have mælk til tre kroner literen. (Foto: Per Rasmussen)
Købmand Johnny Nielsen kan smile igen. Hans fejl gjorde mandag, at det væltede ind med kunder, der ville have mælk til tre kroner literen. (Foto: Per Rasmussen)

- Man skal ikke græde over spildt mælk.

Sådan siger købmand Johnny Nielsen, som driver Rema 1000 i Stensved i Sydsjælland.

Han ved, hvad han taler om, efter at han søndag ved en fejl kom til at bestille 2575 liter sødmælk, letmælk og minimælk hos sin mælkeleverandør. Og selv om han gloede noget, da vognmanden satte den tidobbelte portion mælk af ved forretningen mandag morgen i forhold til, hvad han plejer at gøre, så betød en hurtig beslutning om at sætte mælkeprisen ned til tre kroner literen, at det siden er strømmet til med kunder fra nær og fjern.

- Når jeg bestiller mælk, sker det med en scanner og en stregkode inde på hylden, hvor mælken står. Normalt bestiller jeg mælk i kasser med 15 i hver, og stregkoden fra kassen sættes op på hylden. Men fordi mælkeprisen faldt i weekenden har en af mine ansatte sat nye prismærker op ved hylderne, og på de mærkater svarede stregkoden til hele bure, forklarer Johnny Nielsen om misèren.

Så skal der spises havregryn
En af de mange kunder, der er kommet til, er Susann Hansen fra Vordingborg, som handlede ind sammen med sin treårige datter Solvej. I indkøbsvognen lå 10 liter mælk.

- Vi er fem i familien, der spiser havregryn og cornflakes hver morgen, så vi skal nok få mælken drukket, sagde hun.

Og sørgede så i øvrigt for at købe en lang række andre varer med sig.

Susann Hansen og datteren Solvej smed 10 liter i indkøbsvognen. (Foto: Per Rasmussen)
Susann Hansen og datteren Solvej smed 10 liter i indkøbsvognen. (Foto: Per Rasmussen)
 

Det samme gjorde så mange andre kunder, at Johnny Nielsen ud på eftermiddagen allerede kunne fortælle, at den store portion mælk allerede tirsdag vil være udsolgt.

Og så skal han til at bestille igen.

- Men da bliver det i kasser. Fidusen går nok ikke to gange, selv om jeg ikke er et sekund i tvivl om, at de mange ekstra kunder har gjort, at min omsætning er øget markant, siger han til Ekstra Bladet.

Kunder væltede ind
Rema 1000 i Stensved har sin egen Facebook-profilside. Købmandens opslag med mælk til tre kroner literen blev hurtigt delt i andre lokale grupper i Sydsjælland, og inden længe begyndte kunderne at strømme til.

- Jeg havde aldrig drømt om, at så mange ville reagere. Det har selvfølgelig også betydet noget, at diverse hjemmesider og lokale tv-kanaler har interesseret sig for historien, siger Johnny Nielsen.

208 kommentarer
Vis kommentarer