Bestyrelsesmedlem afslører: Derfor får færge frækt navn

Hans Christian Hesseldal har været med til at lave konkurrencen om det nye navn til M/F Issehoved, og nu fortæller han om baggrunden for det frække navn

Her er SamsøFærgen med det nye navn (Foto: Allan J. Kortsen)
Her er SamsøFærgen med det nye navn (Foto: Allan J. Kortsen)

SamsøFærgen mellem Samsø og Aarhus har fået det opsigtsvækkende navn, og det er ikke, fordi de har lavet en nyt sejlende stripshow på øen. Tværtimod.

Ruten er skibet er præcis det sammen, men navnet er nyt. Nu fortæller Hans Christian Hesseldal, der er bestyrelsesmedlem i rederiselskabet Samsø-Aarhus Expressen A/S, om hvorfor.

- Der har været en navnekonkurrence om, hvad SamsøFærgen skulle hedde. Der har været over 100 bud, og Issehoved var et af dem. På Samsø er der tradition for, at man opkalder færger efter byer eller områder, så det er sådan set baggrunden.

- Issehoved er i min optik et af de flotteste områder i Danmark. Det er også et fredet område, der peger op mod Aarhus, så det passede godt i forhold til færgen, siger Hans Christian Hesseldal til Ekstra Bladet.

Super branding
- Men kan I godt se, at det får en lidt sjov klang, når du sætter det sammen med M/F?

- Jamen M/F er noget, der koblet til navnet til efterfølgende, og det synes vi bare er sjovt. Vi kalder den stadigvæk Issehoved, og det vil den hedde fremover. Nu ved hele Danmark det så også, så det har været super branding for færgen, men også for hele Samsø, siger Hans Christian Hesseldal til Ekstra Bladet.

- Så I tænkte ikke over, at ordspillet var i den sjove afdeling?

- Nej, men jeg tror, at folk, der har boet i Issehoved hele deres liv, har fået en kæk bemærkning i ny og næ. Det er fint nok, og det er ikke noget, som vi går og græder snot over. Det er bare et bud, men jeg er ret sikkert på, at de har hørt den før på de kanter, siger Hans Christian Hesseldal til Ekstra Bladet.

Her er SamsøFærgen med det nye navn (Foto: Allan J. Kortsen) Samfund Enorm opbakning til SamsøFærgens nye navn: M/F Issehoved

Jomfru-præmie
- Er det noget med, at der har været en jomfruelig præmie til vinderen?

- Ja, det har jo gjort det hele endnu sjovere. Vi kom til at skrive, at præmien var, at vinderen kunne komme med på jomfruturen. Det gjorde historien endnu bedre, siger Hans Christian Hesseldal til Ekstra Bladet.

- Hvilke andre navne har været i spil?

- Mange af navnene var områder på Samsø. Der har også været mere traditionelle navne som Lilleprinsen, Kong Henrik og hvad ved jeg. Vi har haft nogle udmærkede og nogle knap så gode, men det har nok været tilfældigt, at valget lige faldt på Issehoved. Det er jo kun for sjov det her, så mere alvorligt er det ikke, siger Hans Christian Hesseldal til Ekstra Bladet.

Hans Christian Hesseldal er selv bosiddende på Samsø og ser frem til at vise resten af Danmark Issehoved til sommer. Hvornår færgen får taget sin mødom er endnu ikke fastlagt, men ifølge Hans Christian Hesseldal er slutningen af maj eller starten af juni et godt bud.

Motorfærge
- Og hvorfor så M/F foran Issehoved?

M/F betyder, at der er tale om en færge med forbrændingsmotor, mens Issehoved er spidsen på Samsø, hvor du efter sigende kan følge hele færgen.

Konkurrences arrangører har fået tilsendt 102 navne, og blandt de andre forslag var Kong Henrik, Titanic 2 og Sydens Dronning, men Lisbeth Lyngsø vandt med sit forslag Issehoved. Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kvinden, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Andre samsinger har dog også opdaget det lille stunt på de sociale medier.

Også på Twitter har navnet fået folk til tasterne.

53 kommentarer
Vis kommentarer