Besvimede under vanvidskonkurrence i Tivoli

I anledningen af åbningen af Tivolis nye forlystelse havde Ekstra Bladet sat rutschebaneentusiast Alexander Poulsen i stævne

Få den benhårde vurdering af Tivolis nye forlystelse her. Video/redigering: Lasse Brøndal/Lasse Brøndal og Kristian Hansen

Med over 178 forskellige afprøvede rutschebaner på CV’et har 27-årige Alexander Poulsen fået sine adrenalinsus gennem livet.

Til dagligt er han medlem af ’CoasterClub Danmark’, hvor han er med til at arrangere ture rundt i Europa, hvor forlystelser bliver afprøvet. Han er altså en vaskeægte entusiast. En interesse han ifølge eget udsagn har haft hele livet.

- Det kommer sig af, at jeg første gang besøgte BonBon-land i 1992, da jeg var sølle 12 dage gammel. Siden da har jeg besøgt BonBon-land flere gange årligt, indtil jeg blev voksen, fortæller Alexander Poulsen og understreger, at det var der interessen for rutschebaner opstod.

Sidenhen blev internettet udbredt, og det var her han for alvor fik smag og øjnene op for, at der fandtes vilde rutschebaner i verden.

- Det har bare fanget mig lige siden, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet...

I CoasterClub Danmark arrangerer de ture til udlandet, hvor forlystelsesparker lægges ned. Foto: Privat
I CoasterClub Danmark arrangerer de ture til udlandet, hvor forlystelsesparker lægges ned. Foto: Privat
 

Vildeste ’ride’
De mange ture har ført ham rundt i Europa. I sommer besøgte han blandt andet forlystelsesparker i henholdsvis Belgien og Holland, hvor han besøgte ’Walabi’, der ifølge ham er den vildeste forlystelsespark, han har besøgt. Det vildeste ’ride’ har han dog fået i vores naboland syd for grænsen.

- Den vildeste må nok være ’Der Schwur des Kärnan’ nede i Hansa Park, der er ikke så forfærdelig langt herfra, siger han uden at tøve om rutschebanen, der har en tophastighed på 127 km/t og udsætter kroppen for hele 5G.

- Mange af elementerne i den er vilde, og så er den bare virkelig flot tematiseret. Når du sidder lodret oppe i et tårn i 70 meters højde, og vognen lige pludselig dropper baglæns, er man lige ved at gøre noget i bukserne. Også fordi man kun er spændt fast om benene, lyder det helt lidenskabeligt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Alexander Poulsens forkærlighed går langt tilbage. BonBon-Land var stedet, hvor interessen opstod. Foto: Privat
Alexander Poulsens forkærlighed går langt tilbage. BonBon-Land var stedet, hvor interessen opstod. Foto: Privat
 

Skuffet over egen indsats
Man tager altså ikke munden fuld, hvis man siger, at det er en mand, der er tosset med adrenalinsus og fart.
I 2015 deltog han i et forlystelsesmarathon i Tivoli, hvor han konkurrerede mod ligesindede entusiaster. På sin vej til finalen fik han blandt andet prøvet ’Dæmonen’ 69 gange i træk, inden det store slag skulle stå.

I konkurrence med seks andre deltagere, var det ’last man standing’ i forlystelsen ’Vertigo’, hvor man bliver udsat for 5,2 G. Her måtte han storskuffet forlade finalen som den første, da kroppen ganske enkelt sagde stop.

- Jeg holdt kun syv omgange, før jeg besvimede, lyder det skuffet.

- Der skete det, at jeg kørte i Vertigo og lige pludselig følte jeg, at jeg var lullet i søvn og følte, at jeg lå hjemme i min seng. Så slog det mig, ’hey, du er egentligt i gang med noget andet’ og så vågnede jeg, mens jeg snurrede rundt med 100 km/t., erindrer han.

Måske det var meget godt, han sagde fra efter syv ture, da vinderen præsterede hele 52 (!!) ture i den hæsblæsende forlystelse.

Øverst i artiklen kan du se Alexander afprøve Mælkevejen sammen med Side 9-pigerne Lara Denice og Mariyah Samia. Her er der voldsom uenighed om Tivolis nyeste skud på stammen.

Tag en virtuel rundtur i Tivolis nye forlystelse. Video/redigering: Lasse Brøndal

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.