Betaler 13.692 kroner om året for parkering: Nu går minister ind i sagen

Bor du i Ørestad eller Nordhavn koster det mere end ti gange så meget for en parkeringslicens som i resten af hovedstaden. Nu går minister ind i sagen

Parkering kan blive en særdeles dyr fornøjelse, hvis du bor visse steder i Købehavn.

Det må borgere i Ørestad og Nordhavn i den grad sande. Her har Ekstra Bladet tidligere skrevet, at en årlig p-licens nemlig koster mellem 11.724 og 13.692 kroner, og det er langt mere end størstedelen af københavnerne, der betaler mellem 100 og 1150 kroner om året.

Beboerne i området har derfor bedt skatteminister, Karsten Lauritzen, om at kigge på sagen. Det har han nu gjort, og han er langt fra tilfreds med, at Københavns Kommune opkræver så høj en pris for p-licenser.

I Marmorbyen i Nordhavn koster en parkeringsplads 1300 kroner om måneden. Foto: Olivia Loftlund Samfund Her koster det 13.692 kroner om året for parkering: - Det er noget svineri

Parkeringsmæssig ligestilling
I et skriftligt brev til Københavns overborgmester, Frank Jensen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, opfordrer Karsten Lauritzen til, at man sænker prisen for borgerne, så den matcher det, som resten af københavnerne betaler.

'Jeg tillader mig derfor at gøre opmærksom på, at et flertal på Københavns Rådhus kan beslutte at prioritere kommunale skattekroner på at lave en aftale med By og Havn om at yde tilskud til parkering i Ørestad. På den måde kan man sikre en parkeringsmæssig ligestilling med resten af København'.

Det er nemlig By & Havn, som ejer og driver parkeringshusene i Ørestad og Nordhavn, og derfor er der ikke tale om en direkte kommunal parkeringsvirksomhed. Men det er Københavns Kommune, der ejer 95 procent af By & Havn, mens fem procent ejes af staten.

Artikel fortsætter under billedet ...

Her er det fulde brev fra skatteminister, Karsten Lauritzen, til Københavns overborgmester, Frank Jensen. Screendump
Her er det fulde brev fra skatteminister, Karsten Lauritzen, til Københavns overborgmester, Frank Jensen. Screendump
 

Få hovedet ud af busken
Kirsten Lindberg Andersen er formand for Ørestad Parkeringsforening. I årevis har hun forsøgt at få overborgmester Frank Jensen ud til Ørestaden for at åbne en dialog over de høje p-priser, men det er ikke lykkedes.

Derfor er hun nu meget tilfreds med, at skatteministeren nu går ind i sagen.

- Jeg havde ikke troet, at Karsten Lauritzen skulle komme hjem til mig og spise frokost.

- Han forstod vores situation fuldstændig, siger Kirsten Lindberg Andersen.

Artikel fortsætter under billedet ...

Uretfærdighed
Efter mange med år med kampen mod de dyre parkeringspladser er Kirsten tilfreds med denne nye udvikling.

- Det er det hele værd at kæmpe for, da det er så uretfærdigt.

- Hvorfor skal Nordhavnen og Ørestad behandles på den her måde?

Kirsten har igennem hele den her proces ikke kunnet trænge igennem til overborgmester, Frank Jensen.

- Det virker, som om at Frank Jensen ikke vil se det her problem i øjnene. Efter alt det knokleri, vi har lavet, får vi heldigvis et klap på skulderen af Karsten Lauritzen.

Efter lidt betænkningstid fik Karsten Laurtizen endelige svaret foreningen. Screendump
Efter lidt betænkningstid fik Karsten Laurtizen endelige svaret foreningen. Screendump

 

Det er især beboere på Christianshavn, der er hårdt ramt af problemerne med manglende parkeringspladser i hovedstaden. Foto: Mogens Flindt Samfund Derfor kan du aldrig finde en p-plads i Aarhus og København: - Det er pisseirriterende

65 kommentarer
Vis kommentarer