Annonce:
Annonce:

Betjente: Smykke-debat er kørt helt af sporet

Nu må politikerne lovbehandle i stedet for hele Danmark skal gøre det, mener formand for Politiforbundet

Annonce:
Følg Samfund

Allerede da Venstres Inger Støjberg lancerede et de hidtil mest kontroversielle forslag til asylstramningerne, der skal give myndigheder lov til at konfiskere smykker hos flygtninge for at finansiere ophold på asylcentre, vakte det opsigt.

Siden da er debatten kun vokset herhjemme og i udlandet, og i dag meldte Konservatives Naser Khader så klart ud, at det ikke skal være muligt at fratage flygtninge de værdier, de bærer på kroppen, som Venstre ellers har lagt op til, og som lørdag fik det mangeårige medlem Jens Rohde til at melde sig ud af partiet.

Khader: Fingrene væk fra de smykker, flygtninge har på

Rønn revser Rohde: Bliv og kæmp

Annonce:

Midt imellem står landets betjente, der blot kan se til, mens politikerne diskuterer sig frem til en løsning. I regeringens lovforslag lægges der op til, at politiet skal tage værdier fra flygtninge, hvis de kommer til Danmark med værdier, der overstiger 3000 kroner. Men politiet kan og skal ikke lege vurderingsmænd, mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, der ikke orker at være en del af debatten, så længe lovforslaget behandles.

- Vi er ved at være trætte af at være en del af det her. Nu må politikerne afgøre, hvordan det lovforslag skal behandles, i stedet for at hele Danmark gør det.

Politiforbund: Vi skal ikke lege smykke-vurderingsmænd

- Vi afventer bare. Vi er ved at lave et høringssvar, og vi skriver, at vi som betjente ikke er i stand til at vurdere et smykkes værdi, lyder meldingen fra formanden i interviewet, som du kan se øverst, og høre, hvorfor han ikke vil trækkes yderligere ind i debatten.

Se eller gense interviewet med Inger Støjberg, der kun satte yderligere skub i debatten: 'Ville du tage min vielsesring, hvis jeg var flygtning', spurgte vores vært. Se udlændingeministerens svar her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: