Betjenten Anders skriver brev til stenkaster: Jeg er ikke bange for dig

En betjent langer ud efter en stenkaster, som i weekenden havde ’held’ til at ramme politiet

'Hvem er du?' spørger politiinspektør Anders Sund i et brev til personen, der kastede sten efter ham og hans kolleger i weekenden. (Foto: Colourbox/Facebook)
'Hvem er du?' spørger politiinspektør Anders Sund i et brev til personen, der kastede sten efter ham og hans kolleger i weekenden. (Foto: Colourbox/Facebook)

En betjent blev ramt, og en tilfældig forbipasserende blev skadet, da ordensmagten natten til søndag rykkede ud til et boligområde i den svenske kommune Gislaved. Det skriver Värnamo Nyheter.

Politiet var rykket ud til en anmeldelse om, at flere unge gik rundt i området og sparkede til biler, og da betjentene ankom til stede, måtte de tilkalde forstærkning, fordi de unge mennesker begyndte at kaste med sten efter ordensmagten.

Den episode har nu fået politiinspektør Anders Sund fra politiet i Värnamo til at skrive et brev direkte brev til gerningsmanden og lægge det på politikredsens officielle facebookside.

’Du forberedte dig i ly af mørket. Du samlede sten, sigtede og kastede. Du avde tid, tid til at tænke over, om det var en god eller en dårlig idé’, indleder inspektøren brevet, som er blevet delt over 400 gange på det sociale medie.

Anders Sund skriver til stenkasteren, at han undrer sig over, hvad der gik igennem hovedet på en ung person, da han traf sit valg om at kaste sten mod ham og hans kolleger.

’Det var mig, mine kolleger og venner, du forsøgte at ramme. Vores hud er ikke tykkere end din, vi bløder lige så let som du, og du forsøgte at skade os. Men du stopper os ikke, vi fortsætter med at gøre vores arbejde’, skriver Anders Sund.

’Vi fortsætter med at hjælpe, beskytte og stille op for de mennesker, som bor i området, og vil leve trygge og gode liv. Du kan ikke forhindre det og jeg er ikke bange for dig’, fortsætter inspektøren.

I opslaget slutter betjenten med at opfordre geningsmanden og andre til at melde sig hos politiet og fortælle, hvad de ved om stenkast-episoden.

Se hele politiets brev til stenkasteren her:

Helene Andersens mand skal holde gejsten oppe, selvom han hver dag bliver spyttet efter, sparket på og kaldt ’pansersvin’. Se hendes rørende hyldest til sin elskede politi-mand.

60 kommentarer
Vis kommentarer