Bidende kulde på vej: - Det bliver råt

Den kommende uge vil byde på bidende kulde og masser af blæst. Det ligner det endegyldige farvel til de milde temperaturer, lyder det fra DMI

DMIs månedsprognose fra 13. november. Producer: Martin Lorentsen
Følg Samfund

Et højtryk over Norge vil den kommende uge sende isnende kold luft ned over Danmark fra øst, og det vil gøre vejret ganske vinterligt.

- Det bliver råt, vådt og blæsende. Temperaturerne vil ligge omkring fem grader i dagtimerne med risiko for nattefrost flere dage, men på grund af en hård vind til kuling ved særligt de østvendte kyster vil det føles som mellem to og fem minusgrader, siger Bolette Brødsgaard, vagthavende meteorolog ved DMI.

Vejrskiftet fra relativt milde temperaturer ser ud til at blive et endegyldigt farvel til tocifrede varmegrader i år, fortæller Bolette Brødsgaard.

- Der kan i princippet komme et boost af varm luft fra Middelhavet, men de tocifrede varmegrader er for en stor del slut indtil foråret.

Kunne give sne
Mens temperaturen kommer til at være relativt ensartet på tværs af landet, vil særligt den sydlige del af landet få svært ved at spejde solen i den kommende uge.

- På grund af det varme havvand vil der være meget overskyet i den sydlige del af landet, ligesom der også her vil være bygevejr. Bedst chance for sol vil man have i københavnsområdet, Nordsjælland, og det nordlige Jylland. Men det er klart, at jo klarere det er, jo koldere bliver det også, og derfor er det også i de områder, hvor chancen for nattefrost er størst.

- Var havvandet ikke så varmt, så ville vejret i det sydlige nok give hvidt nedbør, men fordi vandet er så lunt, så vil det nok ikke ske. Men vi holder selvfølgelig øje med, om der skulle falde slud eller sne, siger Bolette Brødsgaard.

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind