Bidragsramt boligejer: Det er jo vanvittigt

Boligejer raser over, at bankerne scorer bidragssatserne

Kim Paulsen er rystet over at hans bidrag ryger i lommen på bankerne: At de overhovedet er sluppet igennem med det, og at myndighederne ikke har blandet sig, det fatter jeg simpelthen ikke, siger han. Foto: Mikkel Tariq Khan.
Kim Paulsen er rystet over at hans bidrag ryger i lommen på bankerne: At de overhovedet er sluppet igennem med det, og at myndighederne ikke har blandet sig, det fatter jeg simpelthen ikke, siger han. Foto: Mikkel Tariq Khan.

Boligejer Kim Paulsen er stærkt fortørnet over, at en stor del af de penge, han hvert kvartal betaler i bidrag på sit lån, går til banken og ikke til realkreditinstituttet.

Ekstra Bladet kunne tidligere i dag fortælle, at beregninger foretaget af Finanswatch afslører, at realkredittens betalinger til bankerne er steget fra tre milliarder kroner i 2007 til ikke mindre end 5,6 milliarder sidste år. Det er en stigning på hele 83 pct.

- Det er jo vanvittigt. Det burde jo være forbudt ved lov. Når man kommer og siger, at man vil hæve bidragssatserne, fordi man skal polstre sig, så er det jo ikke meningen, at man skal give pengene videre til en tredjemand. Så skal man jo beholde dem i kassen.

- At de overhovedet er sluppet igennem med det, og at myndighederne ikke har blandet sig, det fatter jeg simpelthen ikke, siger Kim Paulsen.

Kim Paulsen er en af de husejere, der har fået kærligheden at føle i form af stærkt stigende bidragssatser. Siden 2007 er hans egen betaling alene til bidrag steget fra 13.000 kr. til 34.000 kr. om året for et helt almindeligt parcelhus i Brøndby Strand.

Han husker tydeligt, at begrundelsen for stigningerne var den meget omtalte polstring og så frygten for, at ratingbureauerne ville komme efter realkreditinstituttet.

- Men hovedargumentet var det med polstringen. Det andet er jo også noget vrøvl. Hvis det var rigtigt, skulle renten jo være steget. Og det er den jo som bekendt ikke, siger Kim Paulsen.

 Kim Paulsen bidragssats er steget med 21.000 kroner om året siden 2007, så han i dag må lægge 34.000 kroner.

Han er derfor også vred, når han ser, at Finanstilsynet slår fast, at realkreditinstitutterne har masser af polstring.

- Den er jo hjemme indtil 2019. Så det er gæt og bål og ulykker, som ikke eksisterer. Når vi taler om de faktiske krav, så har vi en Nationalbank, et Finanstilsyn og Folketingets Erhvervsudvalg, der alle har sagt, at polstringen er i orden.

Kim Paulsen mener, at der ligefrem kan være tale om vildledning

- Det er jo helt vanvittigt, at man betaler ind til et bestemt formål, og at pengene så ikke går til det, de har angivet. Det er jo vildledning, at ’fake’ en begrundelse, som så ikke kommer til at passe. 

Kim Paulsen blev i sin tid så fortørnet over de ufuldstændige og mangelfulde begrundelser, han fik, at han har fået fri proces til at føre sag mod BRFkredit.

- Det her vil bestemt fremme min sag.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen