Bilers lak ædes af dryssende bro: Det er ærgerligt

Bilister klager over, at rust drysser ned fra stålbroen og går til angreb på bilerne - også beton angribes af flyverusten

Foto: Tue Sørensen/ Ugeavisen Esbjerg
Foto: Tue Sørensen/ Ugeavisen Esbjerg
Følg Samfund

En stort anlagt stålbro, som forbinder Esbjerg by med havneområdet, drysser angiveligt så meget med rust, at rusten lander på parkerede biler i området og æder sig ind i lakken.

Landgangen, som broen hedder, blev indviet med pomt og pragt 7. juni i år.

Glade esbjergensere har da også med stor fornøjelse travet rundt på broen, som både kan klappe op og ned. Men nu kan Ugeavisen Esbjerg så bringe skår i glæden med afsløringen af, at broen drysser så meget med såkaldt flyverust, at bilisterne må kæmpe med utallige rustpletter på bilerne.

Foto: Tue Sørensen/ Ugeavisen Esbjerg
Foto: Tue Sørensen/ Ugeavisen Esbjerg
 

Også betonen omkring broen er blevet ramt af flyverusten, skriver Ugeavisen Esbjerg.

Bilvask og poleringer
Særlig hårdt ramt er de ansatte hos firmaet Niels Winther Shipping & Co, som parkerer tæt på den famøse rustbro. De beretter om, hvordan bilerne bliver rødspættede over det hele. Både bilvask og ekstra poleringer har været nødvendige.

- Vi er kede af det og ærgerlige, for vi synes, at det er et super projekt, som tager sig flot ud på havnen, siger Søren Clemmensen, der er Head of Marine Services i shipping-firmaet, til den lokale ugeavis.

Søren Clemmensen siger videre til avisen, at han har skrevet til kommunen for en måned siden uden at få svar.

'Ingen kommentar'
Søren Clemmensen ønsker dog ikke at uddybe sine udtalelser til Ekstra Bladet.

- Nej, jeg har desværre ikke flere kommentarer til sagen, og det har mine ansatte heller ikke, lyder det fra den rustramte boss.

Drift- og anlægschef  i Esbjerg Kommune Morten Andersson forklarer til Ugeavisen Esbjerg, at broen er bygget af såkaldt cortensstål. Han vurderer, at rustpletterne på betonen ikke helt kan renses af.

Morten Andersson betegner det som ærgerligt, hvis det vitterlig er flyverust fra landgangs-broen, som æder sig ind i bilernes lak.

Sagen skal nu undersøges nærmere, oplyser han.

Landskendt pullert
Det er i øvrigt i forbindelse med anlæggelsen af landgangs-broen, at Danmarks formentligt mest omtalte pullert blev sat op i krydset mellem Kirkegade og havnegade i Esbjerg.

Som tidligere omtalt har et hav af bilister torpederet den famøse pullert under højresving. Kommunen vurderer nu, hvordan man kan redde flere bilister fra en træls nærkontakt med pullerten.

Politiker kræver forhadt pullert fjernet

 

Arkivfoto: Claus Jessen
Arkivfoto: Claus Jessen
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind