Bilhandler om svineri: De kan jo bare flytte

BILHANDLER UDEN SKRUPLER: - Der er også ting, som jeg synes er træls, men det må jeg leve med, og det må borgerne i Aggersund altså også, siger autoforhandler Kenneth Haastrup

Kenneth Haastrups skrotbiler fylder en del i gadebilledet. Video: Rene Schütze

Miljø-domme, en betinget dom for trusler mod en journalist, adskillige tvangsfjernelser af ulovligt parkerede biler, krads kritik fra naboer og genboer og fra politikere og myndigheder.

Listen er lang over den modstand og modgang, som har mødt autoforhandler Kenneth Haastrup igennem de seneste 15 år, men det hele preller af på ham, når Ekstra Bladet spørger, om han ikke godt kan forstå, at han gør livet surt for mange mennesker med sine mange gamle biler, skrot og skrammel i bybilledet i Aggersund i det nordvestlige Jylland.

- Hvis de ikke kan holde udsigten ud, kan de jo bare flytte eller lukke øjnene. Jeg gør intet forkert og har ikke tænkt mig at ændre min adfærd, fastslår Kenneth Haastrup uden at tøve et sekund.

Han understreger tilføjende, at han for kun et par måneder siden havde sit første uanmeldte tilsyns-besøg fra Vesthimmerlands Kommune nogen sinde.

- Og der var intet at komme efter. Jeg overholder alle spilleregler og efterlever de miljøkrav, jeg skal.

Havde tre gange så mange biler

Kenneth Haastrup har ifølge eget udsagn 52 biler stående på tre forskellige adresser i Aggersund. For 15 år siden var det tal 150.

- Folk må forstå, at det kræver plads at drive en bilhandel. Jeg sælger 1200 biler om året, og jeg lever af at sælge, ikke skrotte, biler, pointerer Kenneth Haastrup.

I 2015 havde den omdiskuterede autoforhandler 1800 biler igennem sit system - af dem blev 790 skrottet.

- Rigtig mange mennesker er irriterede og vrede over, at du roder og fylder så meget i bybilledet. Kan du ikke godt forstå, hvorfor de er det?

- Det skulle de have tænkt over, da de flyttede til byen. Det har været sådan i 30 år, men på et tidspunkt bliver det nok også bedre, fordi jeg skal have bilerne solgt.

Kan ikke gøre alle glade

Kenneth Haastrup har endnu ikke taget stilling til, om han deltager i mødet i Aggersund og Omegns Borgerforening på torsdag, hvor netop hans massive tilstedeværelse i det lille samfund igen skal diskuteres.

- Hvis jeg har tid til det, er det muligt, at jeg deltager. Jeg tror bare ikke på, at det vil føre til noget som helst.

- Jeg driver en lovlig autovirksomhed, og det er da muligt, at jeg har nogle ting, der fylder lidt, men sådan er det i den her branche. Jeg har ikke tænkt mig at flytte.

- Er du helt upåvirket af det hele?

- Jeg er fuldstændig ligeglad. Det kan godt være, at jeg udnytter mine muligheder og rammer lige til grænsen, men hvem gør ikke det

- Vi andre må også acceptere ting, som vi synes er træls. Sådan er det. Man kan ikke gøre alle glade, siger Kenneth Haastrup.

1 af 4 Ifølge Kenneth Haastrup har alle hans biler nummerplader og hovedparten af dem er synet. Foto René Schütze
2 af 4 Autoforhandler Kenneth Haastrup siger, at han i 2015 havde 1800 biler igennem sit system. Heraf blev 790 skrottet, oplyser han. Han sælger cirka 1200 biler om året. Foto René Schütze
3 af 4 Kenneth Haastrup siger, at han skifter mere end 1500 dæk om året. Han undrer sig over den 'dobbeltmoral', som flere af Aggersund-borgerne udviser ved nu at være efter ham samtidig med, at de gerne vil benytte sig af de serviceydelser på deres biler, som han tilbyder. Foto René Schütze
4 af 4 Autoforhandler Kenneth Haastrup fra Aggersund er, som billedet antyder, ligeglad med, at hans massive tilstedeværelse i bybilledet med masser af gamle biler, skrot og skrammel nu igen har fået flertallet af den lille bys beboere på barrikaderne. - Jeg overholder alle regler, siger den 51-årige lastbilchauffør og bilhandler til Ekstra Bladet. Foto: René Schütze
170 kommentarer
Vis kommentarer