Bilkøerne i København vil blive endnu længere om ti år

Trafikkøerne i hovedstaden vil i 2025 være dobbelt så lange som i dag, viser ny analyse

(Foto: Joachim Adrian)
(Foto: Joachim Adrian)

Der kan være trangt i toget og lang kø på motorvejen i myldretiden. Men om nogle år bliver det endnu værre, skriver Berlingske.

Det viser en analyse, som Region Hovedstaden har fået foretaget af trængslen i København og omegn.

Ifølge analysen udgør den tid, man bliver forsinket på grund af kø på vejene, i dag i gennemsnit seks procent af rejsetiden og i myldretiden 12 procent. Om små ti år - i 2025 - vil forsinkelserne udgøre 11 procent af rejsetiden og 18 procent i myldretiden.

Omregner man nutidens ventetid på vejene, svarer det til knap 5000 årsværk og et tab af produktivitet på to milliarder kroner, viser analysen, som Struensee & Co. har foretaget.

Om ti år vil problemet være dobbelt så stort. Groft sagt vil det svare til, at cirka 10.000 personer vil bruge hele deres arbejdsdag i en bilkø året rundt. Og oveni den kostbare ventetid kommer de miljø- og sundhedsmæssige omkostninger ved trængslen.

Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger til Berlingske, at den trafikale trængsel vil blive dyr for dansk økonomi.

- Hvis ikke vi gør noget, så sander hovedstaden til, og det vil gå ud over virksomhederne, borgerne og alle andre. Vi vil miste arbejdspladser til de regioner i Europa, der godt kan finde ud af det, og det vil skade dansk økonomi, siger hun.

Sophie Hæstorp Andersen har dog ikke forhåbninger om at genoplive idéen om trængselsring og roadpricing, som daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skrottede.

- Trængselskommissionen forsøgte at sætte nogle vigtige ting på dagsordnen, men siden er der ikke sket meget, og der mangler fortsat løsninger på de store udfordringer, vi har, siger hun.

80 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere