Bill og Hillary holder hemmelige møder: Planlægger næste træk

Trump har sat sig i præsidentembedet. Nu planlægger familien Clinton livet efter nederlaget og deres comeback

Hillary og Bill Clinton i selskab George W. Bush. Nu planlægger hun sit næste træk med Foto: AP
Hillary og Bill Clinton i selskab George W. Bush. Nu planlægger hun sit næste træk med Foto: AP

Fredag blev Donald Trump indsat som præsident for verdens mægtigste land efter en langt og opslidende præsidentvalgkamp mod Hillary Clinton.

Clinton tabte på trods af hun havde fået flest stemmer af de to.

Ifølge flere toneangivende amerikanske medier har Bill og Hillary Clinton den seneste tid afholdt en række hemmelighedsfulde møder.

For partiet
På møderne har det øverste punkt på dagsordnen været at analysere på det opsigtsvækkende nederlag til Trump samt ligge en slagplan for powerparrets tilbagevenden til offentligheden.

Det fortæller flere anonyme kilder der har deltaget i møderne til vel ansete Politico.

- Hun forstår, at det er nødvendigt med en undersøgelse af kampagnen, ikke kun for hende selv, men for partiet (demokraterne, red.) og andre kandidater og for sponsorerne bag kampagnen, siger en nær ven af Clinton til mediet Politico, der dog ønsker at være anonym.

- Folk ønsker at vide, om deres investeringer blev behandlet med respekt og at deres (Clinton-kampagnen, red.) fejl ikke bliver gentaget.

Politisk comeback
Foruden analysen af nederlaget, har møderne ifølge Politico også handlet om, hvordan Clinton skulle gøre et politisk comeback.

Kilderne afviser, at hun igen skulle forsøge sig med at stille op som præsident eller forsøge at vinde den magtfulde borgmesterpost i hjembyen New York.

I stedet har møderne kredset om, hvorvidt Hillary Clinton skulle starte sin egen politiske bevægelse eller om hun skulle blive en del af 'Organizing for Action'.

En organisation der arbejder på at gennemføre flere af Obamas mærkesager som at kæmpe for klimaet og ændre landets traditionelle våbenlov.

Comeback i DNA'et
Umiddelbart peger mest på, at hun i løbet af foråret tilslutter sig Obamas Organizing for Action, mens hun også planlægger at blive en form for mentor for nye ledere i det Demokratiske Parti.

- På trods af den alvorlige skuffelse er modstandskraft en central del af familien Clintons DNA. Så mens jeg bestemt ikke forventer, at de vil gå efter den øverste magt igen, vil der være naturlige og velkomne muligheder til at slå igen, lyder det fra Mack McLarty, tidligere stabschef for Bill Clinton og nær ven af familien til Politico.

81 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere