Billede af ældremad mødt med vrede: Nu svarer kommunen igen

Et billede af to madder uden megen kreativitet har vakt forargelse på Facebook. Nu svarer kommunen

Disse to madder udgjorde frokosten for en ældre medborger i december. Det har efterfølgende fået kommunen til at reagere. PRIVATFOTO
Disse to madder udgjorde frokosten for en ældre medborger i december. Det har efterfølgende fået kommunen til at reagere. PRIVATFOTO

I kølvandet på en række historier om uappetitlig mad til ældre, har et billede på Facebook af to madder vakt stor vrede og medført, at billedet er blevet delt vidt og bredt.

Billedet blev lagt op af Naja Holm Eskildsen, som beklagede sig over den uopfindsomme anretning.

- Denne tallerken viser tydeligt hvorfor min mor helt har mistet appetitten når hjemmehjælperne ellers husker at give hende mad, skrev hun blandt andet sammen med billedet af madderne, som var blevet lagt op på Egedal Kommunes Facebook-side.

Billedet fik flere til at rette en kritik af hjemmehjælperne og kommunen, og nu har kommunen så valgt at svare på kritikken i en pressemeddelelse.

350 ytringer
Kommunen skriver, at mere end 350 borgere har ytret sig, og mange af dem har været særdeles kritiske over for håndmadderne, der blev smurt af en hjemmehjælper før jul.

I pressemeddelelsen oplyser kommunen, at de allerede før jul har været i god dialog med Naja Holm Eskildsens mor og alle kommunens hjemmehjælpere.

- Jeg vil gerne slå fast, at vore hjemmehjælpere generelt gør sig meget umage med at anrette maden og være i en god dialog med borgerne om, hvordan de ønsker maden serveret, siger centerchef for Sundhed og Omsorg i Egedal Kommune, Erik Petersen.

Han fortæller samtidig, at hjemmehjælperne kun har den mad at gøre godt med, som de ældre borgere selv har valgt at indkøbe til køleskabet, samtidig med, at han erkender, at eksemplet med de to håndmadder kunne være gjort bedre.

- I nogle få tilfælde, som eksemplet på Facebook, kan vi anrette maden med større omhu, men der er altså stor forskel på, hvad der er i køleskabet hos de ca. 90 borgere, som vi hjælper med at anrette maden for i hverdagen, siger Erik Petersen.

- Vi opfordrer altid vores hjemmehjælpere til at være i god dialog med de ældre om, hvilket pålæg de får købt ind, og hvordan de i øvrigt ønsker maden anrettet. Skal der smør på brødet og grønt på toppen, gør vi selvfølgelig det, hvis det er i køleskabet, siger han i pressemeddelelsen.

Bedre efter få dage
Naja Holm Eskildsen har selv bemærket den megen opmærksomhed, billederne pludselig har fået, og i et nyt opslag på kommunens Facebook-side skriver hun, at hun ikke ønskede at rage uklar med kommunen eller hjemmehjælperne.

Hun giver i opslaget udtryk for, at hun har oplevet, at køleskabet er godt fyldt, men at tingene ikke bliver brugt.

- Har desværre oplevet gang på gang at det kun er 'tilbehøret' der er kastet på brødet og at kødpålægget/fisken, det grønne til at pynte med og frugten står uåbnet i grøntsagsskufferne - det er det jeg bliver frustreret over, skriver hun i det nye opslag.

Teksten er dog ledsaget af et billede af noget mad, moderen fik kort tid efter de første kedelige madder, og det viser en tallerken, der er gjort noget mere ud af.

- Det skal nævnes - at min mor efterfølgende har fået serveret meget fine stykker smørrebrød - så det kan altså lade sig gøre for hjælperne at lave lækker og indbydende mad til min mor, skriver hun.

Efter nogle dage var det ikke to kedelige håndmadder, der lå på tallerkenen, men i stedet denne noget mere indbydende anretning. PRIVATFOTO
Efter nogle dage var det ikke to kedelige håndmadder, der lå på tallerkenen, men i stedet denne noget mere indbydende anretning. PRIVATFOTO

493 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere