Billede af fattig dreng inspirerer verden over – nu får han hjælp

Et billede af ni-årige Daniel er gået viralt. Nu er det lykkedes at samle penge ind til at hjælpe drengen, så han ikke behøver at lave lektier i skæret af McDonald’s

Her er billedet, som blev delt verden over, efter at en 20-årig studerende delte det på sin Facebook-side. (Foto: Facebook)
Her er billedet, som blev delt verden over, efter at en 20-årig studerende delte det på sin Facebook-side. (Foto: Facebook)

Et billede af en filippinsk, hjemløs dreng, der sidder og laver sine lektier i skæret fra en McDonald’s-restaurant, går lige for tiden verden rundt.

Nu afsløres historien om den ni-årige dreng, Daniel Cabrera, hos blandt andre Daily Mail.

Se også: Grækerne stemte nej til deres eget forslag

Det viser sig, at Daniel Cabrera er hjemløs, og bor i et skur bag den madbod, hvor hans mor arbejder. Familien har været hjemløs siden deres hjem brændte ned for fire år siden. Faren døde i en fængselscelle et år senere.

Den ni-årige dreng og hans søskende skiftes hver nat til at sove på træbænke i skuret, som hverken har vægge eller elektricitet.

Hver morgen går Daniel Cabrera en kilometer for at komme i skole, og i mangel af belysning hjemme, laver han hver dag sine lektier i skæret af en McDonald’s-restaurant i Mandaue City.

Julien Thomas har optaget en video, der viser, hvordan en betjent foretager personlige ærinder i sin tjenestebil - for fuld udrykning. Ekstra Bladet har af hensyn til betjenten og hans familie valgt at sløre personerne i videoen. (Privatfoto) Samfund Video: Kører dansk betjent privat i tjenestebil med fuld udrykning?

Det var her, den 20-årige medicin-teknologi-studerende Joyce Torrefranca for et par uger siden fangede det rørende billede af den fattige dreng, som sad koncentreret begravet i sit hjemmearbejde.

Billedet, som fik Facebook-teksten ’Jeg blev inspireret af et barn’ blev på kort tid delt vidt og bredt af folk, der ligesom fotografen var dybt imponerede over, hvor dedikeret, han virkede omkring sine studier.

nationen 19 årige Camilla til kommunen: Ingen kan jo leve uden penge

- Jeg troede ikke, at et simpelt billede kunne gøre sådan en stor forskel. Tak til jer alle for at dele billedet. På den måde kunne vi hjælpe Daniel med at nå sine drømme.

Og det har hun ret i, for efterfølgende er en indsamlingsside blevet oprettet på vegne af den lille dreng. Målet er at få penge nok til at kunne betale for Daniel Cabreras uddannelse, bøger og en lampe.

Siden historien er gået viralt, har drengens mor været i medierne for at fortælle om sin stærkt dedikerede søn:

- Han er en meget seriøs og målrettet dreng. Han insisterer på at gå i skole hver eneste dag, selv uden penge til frokost, fordi jeg ikke har nogen penge, han kan få, fortæller den stolte mor.

Nicole Elliott besluttede sig for at adoptere Chester, som var terminalt syg af kræft. (Foto: Nicole Elliott) Samfund Kvinde adopterede døende hund – se billederne af Chesters sidste rejse

- Han siger altid, ’mor, jeg vil ikke blive ved med at være fattig. Jeg vil nå mine drømme'.

Det er nu lykkedes at samle så mange penge via indsamlingssiden, at nogle af pengene kommer til at gå til andre børn i lignende situationer.

30 kommentarer
Vis kommentarer