Billet-gak gak: Måtte skifte navn for at komme på drømmeferie

Rejsebureau glemte Thomas Enné Ryges efternavn på bookingen af flybillet hos Emirates, som ikke bare ville ændre den. Nu har Thomas taget navneforandring - måske uden grund

Følg Samfund

- Jeg kan ikke engang lade være med at grine, så latterligt er det.

Sådan siger Thomas Enné Ryge nærmest hovedrystende, da han fortæller sin historie til Ekstra Bladet.

Historien starter i efteråret sidste år, hvor Thomas og hans kæreste bestilte en dykker-rejse til Maldiverne gennem dykkercenteret Master Dive - en drømmeferie, før de har planer om at få et barn. Desværre kom Master Dive, som bookede flybilletten gennem flyselskabet Emirates, til at undlade Thomas' efternavn, så det kun var hans fornavn og mellemnavn, der kom på billetten.

Da Thomas ringede til Emirates for at få tilføjet sit efternavn på billetten, fortalte de ham, at det ikke kunne lade sig gøre. Thomas kunne dog godt annullere billetten og bagefter købe den tilbage igen i det rigtige navn. Så kostede billetten bare 24.000 kroner - Thomas og hans kæreste gav 22.000 kroner for hele rejsen,  tur-retur med all-inclusive.

- For det første synes jeg, at det er fuldkommen absurd. For det andet synes jeg, at det er en komplet latterlig måde at prøve at presse penge ud af deres kunder på, siger Thomas.

Thomas Enné Ryge har været igennem et sandt rejsehelvede, siden han fandt ud af, at hans efternavn manglede på flybilletten til Maldiverne. (Foto: Mogens Flindt)
Thomas Enné Ryge har været igennem et sandt rejsehelvede, siden han fandt ud af, at hans efternavn manglede på flybilletten til Maldiverne. (Foto: Mogens Flindt)
 

Navneforandring
Hvis Thomas nu valgte at sælge sin billet for så at købe den tilbage for 24.000 - et beløb som Master Dive var villig til at dække - så kunne Emirates dog ikke engang garantere, at der var plads på den samme tur den 25. marts, hvor de skulle rejse i en større gruppe på 16 mennesker.

- Vi ville gerne købe billetten tilbage til Thomas, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi lige så snart Thomas annullerer den, så er den frigivet til alle. Så selvom jeg ville købe den i splitsekundet efter, Thomas annullerer den, så kunne Emirates ikke garantere, at vi kunne få den, fortæller Jannik Farup, repræsentant fra Master Dive, der ryster på hovedet af Emirates måde at håndtere sagen på.

- Uanset hvem vi har snakket med, har det været som at løbe panden mod en mur. De har slet ikke været villige til at give sig på nogen måde overhovedet. Og vi kan jo ikke tvinge dem, når deres regler er sådan. Jeg synes bare, at det er mærkeligt. Det er åbenbart nemmere for en person at skifte navn, end det er for dem at trykke på fire taster på keyboardet (Henvisning til Thomas' efternavn: Ryge), siger Jannik Farup til Ekstra Bladet.

Derfor gik Thomas tirsdag på kirkekontoret for at smide sit efternavn Ryge og havde planer om at bestille et nyt pas, så hans navn på passet stemmer overens med navnet på flybilletten for at sikre, at han kan komme af sted sammen med sin kæreste.

Nu kan det godt ændres
Men efter Ekstra Bladets indblanden i sagen viser det sig at være unødvendigt.

Emirates har nu alligevel valgt at udarbejde en ny billet til Thomas - en billet med navnet Thomas Enné Ryge.

De skriver i en e-mail til Ekstra Bladet, at det er på grund af sikkerhedsforanstaltninger, at de ikke kan ændre i billetter. Man skal derfor annullere billetten, få den refunderet og købe en ny med de rigtige oplysninger.

Ekstra Bladet ville gerne have Emirates forklaring på, hvorfor det nu godt kan lade sig gøre at få ændret navnet på Thomas' billet, men det svarede de ikke på.

Selvom Thomas ikke har fået svar på, hvorfor det pludselig godt kan lade sig gøre at få en billet med hans fulde navn, så var det en glad Thomas, som takkede Ekstra Bladet for hjælpen i telefonen efterfølgende.

- Det er dejligt for mig, at det nu kan lade sig gøre, når et medie har været inde over. Nu skal jeg starte et nyt projekt med at få stoppet processen med navneændringen. Kirkekontoret har lukket for i dag, så det må jeg gøre i morgen, sagde en lettere rundforvirret Thomas til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokal serviceindhold

Få serviceindhold fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time