Billige busbilletter revet væk i påsken

Svært komme med billig bus over Storebælt

Busbilletter over Storebælt bliver revet væk i påsken.
Busbilletter over Storebælt bliver revet væk i påsken.

Hvis man regner med at tage en billig busrejse til Jylland i påsken, så er det ved at være sidste udkald at få bestilt billet. På visse dage er det allerede for sent, hvis man ikke allerede har købt billet.

Både tirsdag og onsdag midt på formiddagen frem til middag samt om eftermiddagen ved 15-16-tiden kan man godt skyde en hvid pil efter at komme med de største private busselskaber overhovedet.

Det er til dels DSBs meget omtalte sporarbejde med udsigt til længere transporttider, som har givet rift om de billige busbilletter. Samtidig er de rejsende tilsyneladende tiltrukket af tilbud om billigere priser over Storebælt.

'Bedste påske nogensinde'
Noget tyder på, at de rejsende måske også er forvirrede over, hvornår DSBs sporarbejde starter. Faktisk starter sporarbejdet først kl. 22 onsdag den 1. april. Det varer frem til mandag den 6. april (2. påskedag) kl. 10.

Men allerede tirsdag er alle busbilletter med Rødbillet.dk med afgang fra København til Århus fuldstændig udsolgt.

- Vi har meget travlt. Det går godt, siger en medarbejder hos Rødbillet.dk til Ekstra Bladet.

Hos Abildskou er der også run på. Tirsdag er der kun billetter tilbage fra Valby Station til Århus kl. 14.40 og fra kl. 17.20. Alle tidligere afgange er udsolgt.

Direktøren for det 55 år gamle firma, Jess Abildskou, er da også en glad mand, da Ekstra Bladet fanger ham tirsdag. For hans skyld kunne DSB godt lave omfattende sporarbejde noget oftere.

- Det ser ud til at blive den største påske nogensinde, siger han.

- Vi regner med, vi får over 25.000 kunder i påsken her i år. Det er jo dobbelt så meget som på en almindelig uge.

Både Abildskou og Rødbillet.dk har sat ekstra busser ind i påsken, der på de travleste dage forventes at blive lige så trafikeret som i julen.

Se også: Stor guide: Her risikerer du rejse-helvede i påsken

Først og sidst i påsken travlest
Det er især omkring middag og omkring kl. 16, at folk gerne vil rejse, uanset retningen.

Onsdag er alle afgange med Abildskou fra Valby Station revet væk fra kl. 7.50 indtil ca. kl. 13 og igen kl. 15.50 - lige omkring det tidspunkt, hvor folk får påskeferie. Der er dog stadig pladser tidligt og sent på eftermiddagen.

Torsdag er der igen udsolgt med Abildskou fra kl. 8.40 til middag og på den populære afgang kl. 15.50.

Til gengæld kan man stadig få en god pris på en busbillet, hvis man er villig til at rejse fra Jylland til Sjælland torsdag eftermiddag, siger Jess Abildskou. 

Han tilføjer, at selskaberne generelt prøver at 'flytte' trafikken til mindre populære afgange ved at tilbyde billigere billetter på lidt skæve tidspunkter.

- Det justerer vi med priserne. Dem, der vil af sted på de travle tidspunkter, de kommer til at betale kassen, siger han.

Samme trafikkaos modsatte vej i slutningen af påsken
Søndag gentager historien med populære billetter omkring middag og ved 16-tiden sig, men i modsatte retning.

Det er først og fremmest mellem middag og kl. 18 søndag, at de rejsende tager hjem til Sjælland, hvis man skal dømme efter billet-ledighed. I det tidsrum er alt udsolgt med Abildskou, pånær to afgange, kl. 13:05 og kl. 16:30. Rødbillet har dog stadig plads.

Endelig har rejsende stadig mulighed for at booke gennem samkørselsordningen Go More.

DSB har også stadig masser af plads. Her kan rejsende muligvis forvente en lille belønning for sin tålmodighed. 

- Lur mig, om der ikke falder et lille påskeæg af i busserne, når folk kører med os, sagde Tony Biskeskov, informationschef hos DSB, tidligere til Ekstra Bladet.

Bilister kan finde mere information om de værste trafikknuder og travleste tidspunkter på vejene i historien herunder.

Se også: Påsketrafik: Sådan undgår du at ende i kø

33 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere