Billigere elregninger giver igen faldende priser i Europa

Deflationen er tilbage i eurozonen på grund af lavere priser på energi, og ledigheden er den laveste i syv år

Lavere benzin-, el- og varmeregninger gjorde det igen billigere at være forbruger i eurozonen i april.

Priserne faldt samlet set med 0,2 procent i forhold til et år tidligere ifølge Eurostats inflationsmål, og det er det store fald i energipriserne, der trækker kraftigt ned. Gennemsnitligt faldt energipriserne mere end 8 procent i måneden.

Dermed er der igen deflation i Europa, efter at forbrugerpriserne også faldt 0,2 procent i februar, mens udviklingen i marts var flad i de 19 eurolande, Eurostat måler for.

Tallene afspejler en forudsigelse fra Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank. Sidste uge forudså han faldende priser i de kommende måneder, inden inflationen kommer i gang i andet halvår.

Ledigheden i Europa er samtidig på vej ned og faldt i marts til 8,8 procent - det laveste i syv år - set over de 28 EU-lande, viser en anden opgørelse fra Eurostat.

Tjekkiet og Tyskland fører an med arbejdsløshed lige over 4 procent, mens det står værst til i Spanien og Grækenland med henholdsvis 20,4 procent og 24,4 procent ledige.

Danmark har den femtelaveste ledighed i EU med 5,8 procent ifølge Eurostat, der opgør tallene anderledes end Danmarks Statistik.

5 kommentarer
Vis kommentarer